Fakivágás miatt sárban tekertek a bringások az orfűi bringaúton

2019. május 23. 16:24 2019. máj. 23. 16:24

Sár gyülemlett fel a Pécs és Orfű között futó bicikliút egy szakaszán, olvasónk szerint egy, a napokban történt fakivágás miatt. Olvasónk levélben szólította meg a Biokomot, remélve, hogy megoldódik a helyzet. Cikkünk megjelenése után azt az infót kaptuk: a városüzemeltetési cég már meg is oldotta a problémát.

Cikkünk eredetileg csak arról szólt, hogy a kerékpárút sáros, és csütörtök délutánig nem volt arról információnk, hogy ez megváltozott volna. A megjelenése után viszont arról értesített minket olvasónk, hogy a Biokom letakarította a felhordott sarat, így ismét minden szipi-szupi.

Korábban írtuk:

Olvasónk szerint a sarat a Biokom járműve hordta fel, rádöngölve azt a betonra, mely több méternyi területen nehezíti most a közlekedést. Fotókat is kaptunk tőle, illetve szerdán mi is megnéztük az említett szakaszt:

Olvasónk levelét az alábbiakban közöljük:

"Kedves Biokom Illetékesek,

Megkérjük Önöket, mint a Pécs - Remeterét kerékpárút kezelőjét, hogy takaritsák le az út felületét az elmúlt heti fakivágásuk után oda felhordott, a járművük terepgumija által szétmyomott, rádöngölt sártól.

Az ominózus probléma a déli oldal (erdészház) felőli útzár kezdetét jelző, és azóta eltávolitott táblájuk és szalagjuk, valamint a fakivágás helyszine között legalább tiz különböző hosszúságú szakaszon áll fenn, és egy ponton, azaz egészen pontosan a Pécs - Orfű közút 6-os kilométer szelvényénél futó kerékpárút szakasznál, az útfelület teljes szélességében, mintegy húsz méter hosszban.

Kihangsúlyozom, hogy most nem az út melletti méteres gazról, az űrszelvénybe belógó faágakról, bokrokról, természetes erózióról és legurult szikladarabokról beszélek, bár beszélhetnék, hanem sárról, helyenként az évek óta összegyűlt és eltávolitatlan avarral összegyúrt tömöritett sárról.

Az elmúlt heti vihar által levert levelek és apróbb fadarabok problémája nem része a bejelentésnek.

Mindenesetre elvárjuk az út kezelőjétől, hogy ahol kell és szükséges, ott állitsa helyre az állapotokat úgy, hogy az útfelület teljes szélességében tiszta és balesetmentesen járható legyen."

Forrás: pecsistop.hu