Drakula is részt kaphat a pécsi turizmusból

2019. május 24. 11:20 2019. máj. 24. 11:20

2009-ben visszatemették Pécs főterén a pincét, ami Vlad Tepesé lehetett. Péterffy Attila független polgármesterjelölt megnyitná a pécsiek és a turisták előtt, ha megválasztják.

Mint ismert, március 15-én indította útjára Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt 12 pontból álló Tavaszi hadjárat Pécs jövője érdekében elnevezésű kampányát, amelyben azt vállalta: minden héten új vállalást tesz közzé. Olyan ígéreteket, amelyeket megválasztása esetén számon kérhetnek rajta a pécsiek.

Ezúttal is Facebook-oldalán posztolta a kampány újabb elemét.

Péterffy Attila most az idegenforgalommal foglalkozott, mely területet szerinte egyetlen városnak sem szabad figyelmen kívül hagynia. Pécs Péterffy szerint szerencsés helyzetben van.

A polgármesterjelölt a turisztikában ismert „egyedi értékesítési javaslatról” beszélt, azaz egy olyan látványosságról, amely csak itt, a mi városunkban látható.

Péterffy Attila emlékeztetett rá: 2009-ben, az EKF munkálatai során felröppent a hír, hogy előkerült Vlad Tepes, azaz Drakula egykori házának pincéje Pécs főterének felújításakor.

A polgármesterjelölt elmondta: sajnos betemették. Hozzátette: Romániában tavaly a leglátogatottabb kastély a vérengző vajda egykori rezidenciája volt több mint egymillió látogatóval.

Péterffy Attila azt javasolta: nyissuk meg a pécsiek és az ide látogatók előtt a nevezetes pincét, ami akár világszenzáció is lehet.

Forrás: pecsistop.hu