Központi újság jöhet a megyei napilapok helyett

2019. május 25. 11:25 2019. máj. 25. 11:25

Az őszi, önkormányzati választások után, de legkésőbb 2020 elején teljesen megszűnnének a jelenleg működő megyei napilapok, és a helyüket egy központilag szerkesztett újság venné át - írta szombaton a Népszava.

A lap állítása szerint több megyei napilap munkatársával és vezetőjével beszélt, akik úgy látják, további központosítás várható az egyébként is összefésült, választások előtt egyeninterjúkat terítő sajtóorgánumoknál. A cikk szerint a lapoknál csak a helyi híreket dolgozzák fel önállóan, megfelelő, kormánypárti hangvételben, a politikai és sport oldalakat már egy központi szerkesztőség tölti tartalomal.

Ezt fejelnék meg egy újabb szinttel a Népszava értesülései szerint az említett központosítással. A lapok minden megyében ugyanazon a néven és arculattal jelennének meg, minimális helyi tartalommal, azt megyénként néhány újságíró állítana elő, helyben pedig nem lennének vezetők, főszerkesztők sem.

A Népszava szerint erőteljesebb központosítás várhat a városi tévékre is, melyek szintén megszűnhetnek, helyüket pedig megyénként egy-egy televízió venné át.

Forrás: pecsistop.hu/Népszava