Újra a Keletibe érkeznek a pécsi vonatok

2019. május 27. 13:31 2019. máj. 27. 13:31

A terveknek megfelelően megindult hétfőn az utasforgalom a Keleti pályaudvaron azt követően, hogy befejeződött a kéthetes felújítás az állomáson.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn a közmédiában arról beszélt, hogy a 80-as évek óta nem került sor ilyen volumenű, forgalomkorlátozással járó felújításra a pályaudvaron. Olyan típusú munkálatokat végeztek, ami segíti a menetrend betartását, vagyis csökkenti az üzemzavarok valószínűségét - tette hozzá.

Elmondta: a felújítás során több mint 4 ezer vasbeton aljzatot, 600 talpfát, 716 méternyi sínt és 1200 méternyi ágyazatot cseréltek ki, újraaszfaltoztak 10 ezer négyzetméternyi területet és eltüntették a történelmi architektúrát elcsúfító bódékat.

Terveik között szerepel, hogy 1-1,5 milliárd forintnyi uniós forrás felhasználásával egy új, nemzetközi és belföldi pénztárat, illetve modern utasvárót magában foglaló utascentrumot alakítanak ki az aluljáró szintjén. Az évente 12 millió utast fogadó pályaudvart teljesen akadálymentesítenék is.

A Keleti pályaudvar lezárása a pécsi vonatokat is érintette: azok, amelyek eredetileg oda érkeztek és onnan indultak, csak Kelenföldig, illetve Kelenföldtől közlekedtek az elmúlt két hétben.

Forrás: pecsistop.hu/MTI