Szombaton kalózhajók lepik el a Vince utcát

2019. május 30. 16:13 2019. máj. 30. 16:13

Szombaton tartják meg a második Vince Patak Regattát Pécsen, ahol saját készítésű kalózhajókkal lehet nevezni a versenyre. A várható záporok sem akadályozhatják meg a rendezvényt, azt minden körülmények között megtartják a szervezők.

Június elsején elsőre furcsának tűnő dologba futhatnak bele a pécsi Vince utcában az arra járók, ugyanis kalózhajók fogják ellepni az utca közepén csordogáló patakot.

Szombat reggel 9-től estig tart a II. Vince Patak Regatta, ahol saját készítésű papírhajókkal lehet nevezni és versenyezni.

Jankó Mátyás, a program szervezője lapunknak elmondta, a több héttel ezelőtt elindított gyűjtésen a szórakozóhelyeknél kihelyezett dobozokban 21 ezer forint gyűlt össze, míg utalásban 125 ezer forint érkezett be a Pöttyös Macska Egyesülethez. A regatta napján is szívesen várják a felajánlásokat a helyszínen.

A szervező kihangsúlyozta, a rendezvényt - amely ingyenes - minden körülmények között megtartják, az előrejelzések szerint amúgy szombaton záporokra és erős szélre lehet számítani, de alapvetően meleg időt jósolnak.

A regattára van területfoglalási engedélye az egyesületnek, reggel 9 és este 8 óra között ráadásul az autóforgalmat is elterelik az utcában, így semmi sem akadályozhatja meg a pataki kalózkodást.

Ami fontos: az otthon hajtogatott hajóknál a méret nem lehet nagyobb 14x7x7 centiméternél, és kör alaprajzú hajókkal nem lehet nevezni.

Bővebb információkat ezen az oldalon lehet találni a regattáról:

Vince Patak Regatta

Party event by Papír Panír and Létra on Saturday, June 1 2019 with 422 people interested and 100 people going.

Forrás: Pécsi STOP