Zivataros lesz a péntek. Meg a szombat. Ja, és a vasárnap is

2019. május 30. 16:35 2019. máj. 30. 16:35

Nem lehet a szögre akasztani az esőkabátot, gumicsizmát és a kajakot a következő napokban sem: bár melegszik az idő, a zivatarok nem pihennek, Baranya, Somogy és Tolna is ázhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a Dunántúl északnyugati részei lehetnek naposabbak. Elsősorban a déli és keleti megyékben lehet elszórtan zápor, néhol zivatar, másutt kisebb a csapadék valószínűsége. Az északi, északkeleti szél megélénkül, Sopron és a Zemplén környékén olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között valószínű.

A várható zivatarok miatt több megyére, köztük Somogyra, Tolnára és Baranyára is figyelmeztetést adtak ki:

Szombaton az ország déli, délkeleti felén többnyire erősen vagy közepesen lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar, északabbra több napsütésre van kilátás, és csak helyenként valószínű csapadék. Az északkeleti, északi szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható.

Vasárnap napos időre számíthatunk, majd egyre erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Forrás: pecsistop.hu/met.hu