Szigetváron is megtalálhatták a Fidesz jelöltjét a polgármesteri székre

2019. június 5. 16:03 2019. jún. 5. 16:03

Lapunk információ szerint az a Simon János lehet a befutó, aki az előző önkormányzati választás előtt KDNP-s alpolgármesterként szakított a helyi Fidesszel, és inkább a Jobbikkal közösködött egy választási szövetségben.

Mivel elmúlt az EP-választás, a kormányoldalnak hamarosan be kell mutatnia azokat a jelölteket szerte az országban, akiket az őszi önkormányzati választáson akar indítani a képviselői és a polgármesteri tisztségekért. (Az ellenzék már több helyen bemutatott polgármesterjelölteket az elmúlt hónapokban, lásd Pécs, Komló és Szigetvár példáját a megyében.)

Baranyában eddig a komlói fideszes polgármesterjelölt személye lett ismert, a helyi pártszervezet a 2010 óta regnáló Polics Józsefet látná szívesen újra a bársonyszékben. Erre viszont még a Fidesz Önkormányzati Választási Egyeztetési Bizottságának is rá kell bólintania, ezt várhatóan a hónap végéig teszik meg.

A többi baranyai városban még nem ismert a kormánypárti jelöltek neve (bár Mohácsnál azért lenne tippünk), Pécsen pedig több befutóról (Vári Attila és Páva Zsolt köztük van) is lehet hallani.

A Pécsi STOP úgy értesült, hogy Szigetváron is létezik már kormánypárti jelölt a polgármesterségre Simon János személyében. Simon volt az, aki a 2014-es önkormányzati választás előtt, KDNP-s alpolgármesterként szakított a helyi Fidesszel, és inkább a Jobbikkal alkottak meg egy választási szövetséget, amelynek ő volt a polgármesterjelöltje.

Forrás: Pécsi STOP