Feltúrja Egyetemvárost a Tettye Forrásház

2019. június 7. 10:43 2019. jún. 7. 10:43

Nagyszabású víziközmű-felújítás kezdődik pünkösd után Egyetemvárosban – közölte pénteken a Tettye Forrásház. A három utcát magába foglaló, közel 200 millió forint értékű komplex korszerűsítés várhatóan az év végéig eltart.

A cég szerint beruházásban előbb a Kürt, majd a Honvéd utca víz-, szennyvízvezetékeit, aknáit újítják megjm emellett a mecsekoldali területek vízellátásának alapját szolgáltató Makár-töltővezetéket építik újjá. Összesen több mint két kilométernyi korszerű vezeték kerül a földbe, hosszú időre garantálva ezzel a városrészben élők stabil, kiegyensúlyozott ellátását.

A Kürt és a Honvéd utca teljes hosszában kicserélik a rossz állapotban lévő régi vezetékeket (előfordult, hogy egy év alatt hat csőtörés is történt a Kürt utca alatt futó fővezetéken), valamint 688 méter hosszan új vízvezetéket fektetnek az Ifjúság útja Kürt utca - Jakabhegyi út közti szakaszán.

Először a Kürt utcában fognak felvonulni a munkagépek: a vízszolgáltató és a megbízott kivitelező szakemberei június 11-én kezdik meg a felújítás alatt ivóvizet biztosító ideiglenes hálózat kiépítését a Kürt utca Szigeti út - Fogaras utca közti szakaszán. A munkálattal járó tervezett vízhiányokról az érintett lakók szórólapon kapnak tájékoztatást.

A rekonstrukció közrefogja a PTE Klinikai Központ 400 ágyas klinikát és a PTE ÁOK egyetemi épületét. A mentők behajtása a munkálatok alatt végig biztosított lesz. Aki autóval érkezne a 400 ágyas klinikához, a Honvéd utca, vagy az Ifjúság útja felől tudja megközelíteni az épületet.

Forgalmirend-változások

Június 18-tól a Kürt utcában 40-80 méter hosszúságú szakaszokban, az adott terület teljes szélességű lezárása mellett halad a felújítás a Szigeti út irányából az Ifjúság útja felé. Egy-egy szakaszon kb. 3 hétig marad az útzár, ezt követően az ideiglenesen helyreállított útburkolaton újra megindulhat a közlekedés. Az aktuálisan lezárt szakasz kivételével a célforgalom számára biztosított a közlekedés.

Csomópont átépítés miatt június 18-tól körülbelül két hétig félpályás forgalomkorlátozás lép életbe a Szigeti út egy kisebb szakaszán (a Kürt utcai kereszteződésnél), előbb a déli, majd az északi sávot zárják le. A Lázár Vilmos utca június 18-tól, a Tiborc utca várhatóan június 21-től egy-egy héten át zsákutca lesz. A közlemény szerint az iskolai évzárót, ballagást a munkálat nem zavarja, az ütemezést a szolgáltatók úgy alakították ki, hogy a rendezvények ideje alatt akadálymentes legyen a forgalom.

Forrás: pecsistop.hu