305 forintot rabolt egy gyerektől egy férfi Komlón

2019. június 7. 11:35 2019. jún. 7. 11:35

Bántalmazott egy kiskorút egy férfi a napokban Komlón, majd 305 forinttal távozott - közölte a Pécsi Törvényszék pénteken.

A Pécsi Járásbíróság 2019. június 7-én egy hónapra elrendelte O.A. gyanúsított letartóztatását rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi 2019. június 4-én a délutáni órákban egy komlói társasház lépcsőházában tettleg bántalmazott egy kiskorú személyt, azért, hogy a kiskorú táskáját elvegye. A bántalmazás során a kiskorút lökdöste, rugdosta, fojtogatta és testszerte ütlegelte, melynek következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A bántalmazásnak a cselekményt észlelő személyek közbeavatkozása vetett véget. A gyanúsított a sértett zsebéből kiesett 305,- Ft összegű aprópénzt eltulajdonította.

A fenti cselekményeket a gyanúsított – aki korábban már 5 alkalommal volt büntetve – feltételes szabadságra bocsátás tartama alatt követte el.

A bíróság szükségesnek találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, továbbá a bizonyítást veszélyeztetné, illetve mivel a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső, így esetében a bűnismétlés veszélye is reális.

A végzés ellen fellebbezést nem jelentettek be, így a végzés végleges.

Forrás: pecsistop.hu/Pécsi Törvényszék