Olcsóbb pécsi buszjegyeket ígér Péterffy Attila

2019. június 7. 12:35 2019. jún. 7. 12:35

Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt legutóbbi vállalásában azt ígérte: megválasztása esetén olcsóbbak lesznek Pécsett a buszjegyek. Ezek ugyanis jelenleg Pécsett a legdrágábbak az országban, a jelölt szerint a horribilis áron vett Volvók miatt.

Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt március 15-én útjára indította Tavaszi hadjárat Pécs jövője érdekében elnevezésű kampányát. Ennek keretében azóta minden héten olyan vállalást tett amelyet polgármesterré választása esetén számon kérhetnek rajta a pécsiek.

Az eddigi ígéretek között szerepelt egyebek mellett az atomtemető-mentes Pécs, a parkolás rendbetétele, a kátyúk felszámolása, modern, jól látható és megvilágított gyalogátkelők, valamint a Fidesz elszámoltatása helyben, különös tekintettel az eléggé nyilvánvalóan korrupciógyanús ügyekre.

„Polgármesterré választásom után haladéktalanul kezdeményezni fogom a pécsi tömegközlekedés átvilágítását! Tudniuk kell, hogy azért fizetik Önök a legdrágább buszjegyeket, mert a városvezetés horribilis áron vett használt buszokat a pécsiek pénzéből. Ez ügyben nemzetközi rendőrségi nyomozás zajlik és már gyanúsítottak is megnevezésre kerültek. Amennyiben polgármester leszek, a buszjegyek árát jelentősen csökkenteni fogom!” - mondta Péterffy Attila Facebook-oldalán pénteken közzétett videójában.

Péterffy a videóban a botrányos pécsi Volvo-beszerzésre utalt, amely során 3,5 milliárdért, ám az eddigi adatok alapján akár egymilliárddal túlárazva vett buszokat a pécsi önkormányzat cége, a Tüke Busz Zrt., hitelből.

A témában Péterffy Attila egyik első támogatója, a Momentum pécsi tagja, Körömi Attila tartott igen érdekes sajtótájékoztatót még az EP választások előtt.

Egyebek mellett úgy fogalmazott: „Azért nem értjük, miért áll három éve a nyomozás, mert önkormányzati döntés volt, önkormányzati hitelfelvétel volt, önkormányzati cég szerezte be, minden papír ott van az önkormányzatnál. Azt is tudja mindenki Pécsett, hogy itt 2009 óta semmi nem történt Bánki Erik és Csizi Péter engedélye nélkül.” Ezért úgy véli, hogy a két politikust, illetve Madár Pétert kellene megkérdezni, hogy mit tudnak a buszbeszerzésről, mert „ három úr lehet, hogy sokat tud mondani”.

Forrás: pecsistop.hu