36 fokot is hozhat a jövő hét

2019. június 9. 13:39 2019. jún. 9. 13:39

Pünkösd után igazán forró napok érkeznek: az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint már hétfőn 32 fok lehet a csúcs, a folytatásban viszont 36-ra is van kilátás. A kánikulában egy-egy zivatar is befigyelhet, de borútól nem kell tartani.

Pünkösd hétfőn napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szelet csak a Dunántúl északi felén kísérik élénk, olykor erős széllökések, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Kedden is marad a napsütés többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel, ugyanakkor néphol zápor, zivatar alakulhat ki. A keleti, délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.

Szerdán is a napsütésé lesz a főszerep, némi gomolyfelhő-képződés esélyes, egy-egy zivatar is kipattanhat. A prognózis szerint a déli, délkeleti szél megélénkül, az északnyugati megyékben meg is erősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Csütörtökön sem lesz nagy változás: napsütés, gomolyfelhők, esetleges zivatarok várhatók a hét negyedik napján. Közben egyre melegszik az idő: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között valószínű.

Pénteken napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel, néhol ki zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Szombaton is napos időre lehet számítani. Helyenként - főként északnyugaton, északon - lehet zápor, zivatar. A szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 17-23, a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között alakul.

Vasárnap is több órára kisüt a nap. Ezzel együtt több helyen lehet zápor, zivatar, akár viharos széllökéssel. A minimumhőmérséklet 18-24, a maximum 30-35 fok között alakul, de északnyugaton már kissé hűvösebb is lehet.

Forrás: pecsistop.hu/met.hu