Baltával rontottak egy férfira Pécsett

2019. június 11. 09:38 2019. jún. 11. 09:38

Elszabadultak az indulatok a hosszú hétvégén Pécsett, a Pék soron, egy balta is előkerült, és nem csak mutogatták.

A rendőrségre június 9-én az esti órákban arról érkezett bejelentés, hogy a Pék soron két férfi szóváltásba keveredett egy harmadikkal.

A vita odáig fajult, hogy az egyik férfi magához vett egy baltát, majd társával megpróbáltak bemenni a vitapartnerük után a házba, amelynek ajtaját időközben belülről bezárták.

A baltát magánál tartó férfi az ajtót betörte, ám ennek zajára felébredt egy, a házban alvó 38 éves férfi, aki elindult az ajtó felé. A támadó bement a házba, majd a baltával megütötte a felé közeledő férfit, aki az ütéstől összeesett. Ezután az elkövetők elmenekültek a helyszínről.A mentők a sérültet súlyos, életveszélyes sérüléssel szállították kórházba.

A rendőrök június 10-én délelőtt Pécsett, a Zsolnay úton elfogták, majd előállították a bűncselekménnyel gyanúsítható két férfit, akiket ezután kihallgattak, és őrizetbe vettek.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a 26 éves pécsi férfi, valamint 27 éves szintén helyi társa ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoz. A rendőrök előterjesztést tesznek a gyanúsítottak letartóztatására.

Forrás: pecsistop.hu/police.hu