Égen-földön pusztítják a szúnyogokat Pécsett

2019. június 12. 15:06 2019. jún. 12. 15:06

Amennyiben az időjárás nem szól közbe, szúnyoggyérítés kezdődik Pécsett péntek estétől, 3100 hektáron hullanak majd a vérszívók.

A korábbi hetek esős időjárása kedvező feltételeket biztosított a csípőszúnyogok szaporodásához, ezért ugrásszerűen megemelkedett a számuk Pécs területén is - írja közleményében a városháza.

A BIOKOM Nonprofit Kft. a szükséges irtási munkát megrendelte, ami hozzávetőlegesen 3 100 hektáron, a város lakott és/vagy sűrűn látogatott részein (pl.: Malomvölgy, Tüskésrét, stb.) zajlik majd.

A Malomvölgyi tó környékén és a Pécsi Központi Temetőben földi-kémiai kezelés történik 2019. június 14-én (pénteken) a 21:00-24:00 óra közötti időszakban, míg a város többi területén június 14-étől június 16-áig (péntektől vasárnapig), minden nap 19:00 és 20:30 óra között légi permetezésre fog sor kerülni.

Amennyiben csapadékos, szeles időjárás lenne ezeken a napokon és a gyérítést el kell halasztani, akkor azt a rákövetkező első olyan napon fogják pótolni a kivitelezők, amikor az időjárás kedvező lesz.

Felhasználásra kerülő készítmények: Coratrin (földi-kémiai gyérítés), Deltasect 1,2 ULV (légi-kémiai gyérítés).

A permetszerek kijuttatott formában kizárólag a rovarokra vannak káros hatással, melegvérű állatra, emberre nem veszélyesek és a környezetet sem károsítják. A méhészeknek viszont a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul meg kell tenniük.

Forrás: pecsistop.hu