Megható összefogás kerekedett egy fiatal anyukáért

2019. június 13. 16:09 2019. jún. 13. 16:09

Lomtalanítással, festéssel, mázolással segítenek jószándékú baranyai emberek egy beteg édesanyját is ápoló egyedül maradt fiatal anyukán. A háromnapos rendrakás célja nem kisebb, mint hogy megtarthassa a kisbabáját.

Első olvasatra kicsit homályos jótékonysági felhívást tett közzé egy pécsi férfi, aki egyébkén maga rendszeres résztvevője és támogatója itteni jótékonysági rendezvényeknek.

A felhívásból annyi derül ki, hogy egy baranyai faluban – amelynek nevét is kitakarta, szándékosan – pénteken háromnapos jótékonysági rendezvény kezdődik. Főleg kétkezi munkával lehet segíteni, takarítás, festés, mázolás, lomtalanítás terén, de várnak felajánlásokat is, például ásványvizet az önkénteseknek.

Levente, az akció szervezője végül a bajba jutott fiatal édesanya történetét is közreadta, megváltoztatva benne a szereplők nevét – hiszen a nő eddig soha, így most sem kért segítséget senkitől.

Anna a húszas éveinek a végén jár, és van egy kisbabája, akit egyedül nevel – derül ki az elbeszélésből. 9 évesen, váratlanul veszítette el édesapját, édesanyja, Katalin ezután egyedül nevelte Annát. A lány már főiskolás volt, amikor Katalinnál súlyos betegséget állapítottak meg. Mivel nagyon sokat kellett járnia különböző kezelésekre, egy idő után elvesztette a munkahelyét, idővel csak rokkantsági ellátásra lett jogosult. Anna abbahagyta a főiskolát és dolgozni kezdett, hogy el tudják tartani magukat. Munka mellett polgárőri szolgálatot is vállalt, mert fontosnak tartotta, hogy őrködjön, vigyázzon a településen lakók javaira.

„Szerelmével is ekkor ismerkedett meg. Sajnos a kislánya születése előtt elváltak útjaik. A munkahelyét elvesztette, jövedelem nélkül maradt. Beteg édesanyjával nehezen tudják megteremteni a kisbabának a megfelelő körülményeket. Most sem kértek segítséget senkitől sem. A helyzetüket látva, néhányan úgy gondoltuk, hogy önzetlenül segítünk. Nem nagy dologra kell gondolni. Kitakarítjuk Anna és Katalin házát, szépen kifestjük és szerényen berendezzük. Egy nagyon kedves hölgy határozatlan idejű munkahelyet ajánlott fel Annának”

- írja honlapján az összefogást kezdeményező pécsi férfi.

Az igazi cél azonban csak érdeklődésünkre derült ki. Úgy tudni: a hatóságok hétfőn el akarják venni Annától a kisbabáját, mert neveléséhez nem megfelelőek a körülmények. Ezért vonulnak fel a következő három napban önkéntesek Anna házánál és ezért csinosítják, teszik lakhatóbbá – hogy a fiatal édesanya megtarthassa a babát.

Úgy tudni, hogy a falu apraja-nagyja összefogott Annáért, de máshonnan is vannak önkéntesek, felajánlások.

Ha neked is van ilyen, Dudi Levente Facebook-posztjánál tudnak a részletek felől érdeklődni.

Forrás: pecsistop.hu