Ezrével jöttek a vélemények, ötletek Péterffy felhívására

2019. június 14. 11:25 2019. jún. 14. 11:25

Lezárult Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt Tavaszi hadjárat Pécs jövője érdekében elnevezésű kampánya. Felhívására több ezer pécsi polgár töltötte ki az online kérdőívet, amelyen a problémák rangsorolását, ötleteket, véleményeket, megoldandó problémákat várt a pécsiektől.

Március 15-én Tavaszi hadjárat Pécs jövője érdekében elnevezésű kampányt indított Péterffy Attila. A független pécsi polgármesterjelöltet először a Momentum, az MSZP és a DK támogatta, később a Forum Sopianae Egyesület, majd a Mellár Tamás vezette Mindenki Pécsért és a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom biztosította ugyanerről, legutóbb pedig a Párbeszéd Magyarországért jelentette be: teljes mellszélességgel Péterffy mellett állnak.

A Tavaszi hadjárat keretében Péterffy minden héten olyan vállalást tett, amelyet megválasztása esetén számon kérhetnek rajta a pécsiek. Az eddigi ígéretek között szerepelt egyebek mellett az atomtemető-mentes Pécs, a parkolás rendbetétele, a kátyúk felszámolása, modern, jól látható és megvilágított gyalogátkelők, valamint a Fidesz elszámoltatása helyben, különös tekintettel az eléggé nyilvánvalóan korrupciógyanús ügyekre, új turisztikai látványosság Pécs főterén és a mostani botrányosan drágák helyett olcsóbb buszjegyek.

A kampány zárásaként Péterffy Attila arról az online kérdőívről beszélt Facebook-oldalán, amelyen a pécsiek március óta megjelölhették: mit tartanak még fontos, elintézendő feladatnak, illetve azt is, hogy mely intézkedéseket tartják a legsürgetőbbnek.

Több ezren töltötték ki a kérdőívet, a prioritások megjelölése mellett számtalan problémát is felsoroltak. Péterffy Attila hosszan válogatott a válaszokból. Sokan a város tisztaságát, illetve annak hiányát tartották a legszomorúbbnak és egy tiszta városban szeretnének élni. Volt, aki minél több fa megmentését és újak ültetését tartotta a legfontosabbnak, mások a tömegközlekedés és a parkolás újragondolását kérték. Akadt olyan is, aki szerint a tudomány, a kultúra és az ipar helyes arányát tartotta a legfontosabbnak, de szóba került az elvándorlás megállítása, a közvilágítás elégtelensége, egy világosabb belváros igénye. Kiemelt jelentőséget kapott a kérdőívben a lakhatás kérdése, az utak, járdák állapota, a kevés kerékpárút.

„Mi lesz az elzálogosított pécsi ingatlanvagyonnal?” - tette fel a kérdés az egyik pécsi polgár, abban pedig többen is egyetértettek, hogy az elszámoltatás igen fontos feladat.

Péterffy Attila leszögezte: bizonyára sok megoldandó feladat akad még ezeken kívül is, és azt kérte a pécsiektől: vágjanak bele együtt. „Számítok önökre, hogy a következő ciklusban olyan polgármesterük legyen, akire önök is bizton számíthatnak” - zárta szavait a polgármesterjelölt.

Forrás: pecsistop.hu