Bekábszizva vezetett - le is intették a rendőrök

2019. június 15. 12:31 2019. jún. 15. 12:31

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki bódult állapotban vezette autóját Pécsett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint "járművezetés bódult állapotban bűncselekmény elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság egy 21 éves tolnai férfi ellen.

A személygépkocsival közlekedő férfit 2019. február 13-án hajnalban igazoltatták a rendőrök Pécsett, a Kolozsvár utcában.

Az ellenőrzés során felmerült a gyanúja annak, hogy a sofőr kábítószert fogyasztott, amelyet a rendőröknek a helyszínen be is ismert, ruházatának átvizsgálása során pedig kábítószergyanús anyagot találtak nála az egyenruhások.

A gépkocsivezetőt előállították további mintavételre, amely során a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt THC-ra pozitív eredményt mutatott.

Később a toxikológiai vizsgálat, valamint az orvosszakértői vélemény eredménye is igazolta a rendőrök gyanúját, mivel a szakértők megállapították, hogy a járművezetés idején a férfi a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt állt.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek" - olvasható a közleményben.

Forrás: Pécsi STOP/police.hu