Győztek a jótékony takarítók: „Anna” megtarthatta kisbabáját

2019. június 17. 11:52 2019. jún. 17. 11:52

Három napig takarítottak, lomtalanítottak, festettek, bútoroztak önkéntesek egy baranyai családi házban, ahol a 29 éves édesanyától el akarták venni a hatóságok a kisbabáját. A hétvégi akció sikeres volt, a gyermek egyelőre maradhat, ám van még mit csinálni a házon, hogy a siker tartós legyen.

Amint arról korábban írtunk: egy pécsi férfi kezdeményezésére tucatnyian fogtak össze, hogy megmentsenek egy baranyai családot.

Anna a húszas éveinek a végén jár, és van egy kisbabája, akit egyedül nevel – derül ki Levente elbeszéléséből, ahol az Anna név nem a valódi: a fiatal nő neve elhallgatását kérte. Anna 9 évesen, váratlanul veszítette el édesapját, édesanyja, Katalin ezután egyedül nevelte Annát. A lány már főiskolás volt, amikor Katalinnál súlyos betegséget állapítottak meg. Mivel nagyon sokat kellett járnia különböző kezelésekre, egy idő után elvesztette a munkahelyét, idővel csak rokkantsági ellátásra lett jogosult. Anna abbahagyta a főiskolát és dolgozni kezdett, hogy el tudják tartani magukat. Munka mellett polgárőri szolgálatot is vállalt, mert fontosnak tartotta, hogy őrködjön, vigyázzon a településen lakók javaira.

„Szerelmével is ekkor ismerkedett meg. Sajnos a kislánya születése előtt elváltak útjaik. A munkahelyét elvesztette, jövedelem nélkül maradt. Beteg édesanyjával nehezen tudják megteremteni a kisbabának a megfelelő körülményeket. Most sem kértek segítséget senkitől sem. A helyzetüket látva, néhányan úgy gondoltuk, hogy önzetlenül segítünk. Nem nagy dologra kell gondolni. Kitakarítjuk Anna és Katalin házát, szépen kifestjük és szerényen berendezzük. Egy nagyon kedves hölgy határozatlan idejű munkahelyet ajánlott fel Annának”

Az elsősorban helybéli és pécsi segítők három napon át dolgoztak Annáék házán, sokan bútorokat, szőnyegeket, függönyöket, konyhai és fürdőszobai eszközöket ajánlottak fel.

Dudi Levente alábbi videója jól összefoglalta, mi minden történt ott péntektől vasárnapig:

Anna

KÖSZÖNET! Köszönöm szépen mindenkinek aki segített ebben a három napban. Voltak akik a legdrágábbat adták, az idejüket és a fizikai erejüket. Mások a vagyonukból engedtek át egy kis részt. És akadtak akik mindháromból adtak. Ha ezek közül bármelyik hiányzott volna, akkor az egész dugába dőlt volna. "Anna" itt elsősorban esély kapott.

Az eredmény sem maradt el: hétfőn délelőtt kiderült, hogy Anna megtarthatja kicsinyét, egyelőre legalábbis.

Dudi Levente lapunknak elmondta: három nap alatt ennyit tudtak elérni, ami nagy eredmény, de a munkát folytatni kell. Két szobát újra kell vakolni és cserére szorul a konyhabútor is, az előbbi célra máris gyűjtés indult Erdélyben. A folytatáshoz elsősorban anyagi segítségre van szükség – adakozni az alábbi oldalon lehet

Forrás: pecsistop.hu