Ismét csúszik a pécsi tűzoltólaktanyák közbeszerzése

2019. június 18. 11:27 2019. jún. 18. 11:27

Újabb határidőmódosítást írtak ki a pécsi tűzoltólaktanyák felújításával és megépítésével foglalkozó közbeszerzésnél.

Eredetileg május 7-ig lehetett beadni az ajánlatokat annál a közbeszerzésnél, mely a pécsi Engel úti tűzoltólaktanya felújítására (illetve a régi visszabontására és egy új felépítésére) írtak ki. A közbeszerzés második része a Tüzér utcában felhúzandó kisebb laktanyával foglalkozik.

Az akkori határidőt azonban már többször is meghosszabbította a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága (BM OKF), legutóbb épp a napokban.

Az európai uniós közbeszerzési értesítőben (TED) megjelentek szerint ugyanis a június 17-ei ajánlattételi határidőt ismét megtoldották, az újabb határidő most június 27. (csütörtök) 13 óra lett.

A pécsi Engel János úti tűzoltólaktanya eléggé rossz állapotban van már évek óta, a felújításról, illetve egy új laktanya megépítéséről már bő egy évtizede lehet hallani a városban. Az eredeti tervek szerint - amely 2016-os kezdési dátummal számolt - a régi laktanya mellé építik meg a korszerű új létesítményt, a régi épületet pedig visszabontják, és ott raktárak, garázs, konditerem és egyéb más kiszolgálóhelyiségek lesznek kialakítva.

A Tüzér utcában egy önkormányzati telekre egy kisebb laktanyát tervez felépíteni a katasztrófavédelem, a cél pedig a vonulási idő rövidítése Pécs nyugati részén, valamint a megyeszékhelytől nyugatra elterülő térségben

- írtuk korábbi cikkünkben.

Akkori cikkünkhöz a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság küldött egy kis kiegészítést, amelyből kiderült, hogy egyrészt a Tüzér utcai terület még nem közművesített, "annak kialakításához az önkormányzat is hozzájárul, a kivitelezést BM OKF koordinálja."

A kiegészítésben az is szerepelt, hogy az "ajánlattétel meghosszabbításáról még az ajánlatok beérkezése előtt döntés született, arra éppen a sok ajánlattevő és az általuk feltett számos tisztázó kérdés alapos megválaszolása érdekében volt szükség."

Forrás: Pécsi STOP