Baranyai házakat fosztogatott a páros

2019. június 18. 11:53 2019. jún. 18. 11:53

Lakatok levágásával hatolt be két baranyai férfi családi házakba, május közepe és június eleje között, letartóztatásukat a napokban rendelte el a bíróság.

A Pécsi Járásbíróság 2019. június 14-én egy hónapra elrendelte G. M. elsőrendű gyanúsított letartóztatását háromrendbeli – melyből egyrendbeli kísérlet – szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének és háromrendbeli kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, valamint Gy. J. másodrendű gyanúsított letartóztatását egyrendbeli szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének és kétrendbeli kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfiak 2019. május 17. és június 6. napja közötti időszakban, családi házakba, azok melléképületeibe, illetve garázsokba hatoltak be a lakatok levágásával, ajtók és ablakok kifeszítésével, hogy onnan kerékpárokat, élelmiszereket, telefonokat, műszaki cikkeket és egyéb használati tárgyakat hozzanak el.

A fenti cselekményeket a büntetett előéletű elsőrendű gyanúsított más büntetőügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje és ellene folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt, míg a büntetlen előéletű másodrendű gyanúsított vádelhalasztás próbaideje és ellene folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el.

A gyanúsítottak előéletére, a velük szemben folyamatban lévő büntetőeljárásokra és a jelen ügyben terhükre rótt cselekmények számára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el, ezért az elsőfokú bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsítottak letartóztatását.

Az ülésen jelenlévők a végzést tudomásul vették, az elsőrendű gyanúsított védője azonban az ülésen nem jelent meg, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: pecsistop.hu/Pécsi Törvényszék