Ne lepődj meg, ha nagy lángot látsz a bicsérdi gázvezetéknél

2019. június 18. 12:04 2019. jún. 18. 12:04

Szerda reggel héttől csütörtök reggelig tervezett karbantartást végez az E.ON a földgázhálózaton, mely Bicsérdnél igen látványos lesz.

Az energiaszolgáltató tájékoztatása szerint a karbantartási munkálatok ideje alatt a gázvezeték hálózatba földgáz utánpótlás nem érkezik, a hálózatban már bent lévő földgáz azonban felhasználható a karbantartás időtartama alatt is.

A munkavégzéshez kapcsolódóan június 19-én a kora reggeli órákban ún. fáklyázást végeznek majd, Bicsérdtől fél kilométer távolságra. A műveletet szakemberek felügyelik, a lakosságot nem veszélyezteti, azonban erős hang- és fényhatással jár. Ha ilyet hall vagy lát valaki, ne lepődjön meg, ez a munkafolyamat természetes velejárója.

Valami ilyesmire készülj:

Annak érdekében, hogy a lakossági ügyfelek ellátását a munkálatok ideje alatt is a lehető legteljesebben biztosítsák, az E.ON arra kérte nagy energiaigényű ügyfeleit, hogy termelő tevékenységüket szüneteltessék erre a napra.

A munkálatok ezen települések földgázellátásában okozhatnak szolgáltatásszünetet:

ADORJÁS, ARANYOSGADÁNY-KEMÉNYGADÁNY, BAKONYA, BARANYAHÍDVÉG, BASAL, BECEFA, BESENCE, BICSÉRD, BODA, BOGÁDMINDSZENT, BOTYKAPETERD, CSÁNYOSZRÓ, CSERKÚT, CSERTŐHEGYSZENTMÁRTON, HOBOL, KACSÓTA, KISASSZONYFA, KISSZENTMÁRTON, KIRÁLYEGYHÁZA, KŐVÁGÓSZŐLŐS, KŐVÁGÓTÖTTÖS, MAGYARMECSKE, MAGYARTELEK, MAILÁTHPUSZTA, NAGYCSÁNY, NAGYPETERD, ÓZDFALU, PÁPRÁD, PATAPOKLOSI, RÓZSAFA, SÁMOD, SELLYE, SOMOGYAPÁTI, SOMOGYHATVAN, SZABADSZENTKIRÁLY, SZENTLŐRINC, SZIGETVÁR, VAJSZLÓ, ZÓK-PÁZDÁNY, ZSIBÓT

Az E.ON szakemberei megerősített ügyeletet tartanak majd a karbantnartás idején. Igény esetén segítséget nyújtanak a lakosság számára is, pl. ha a karbantartás követően a nyomásszabályozó bekapcsolása gondot okozna.

Forrás: pecsistop.hu