550 hátrányos helyzetű gyermek étkeztetéséről gondoskodik a nyáron a pécsi önkormányzat

2019. június 18. 13:32 2019. jún. 18. 13:32

Közel hat és fél millió forintból csaknem 500 hátrányos helyzetű iskolás étkeztetéséről gondoskodik a pécsi önkormányzat, erre állami támogatást is kapott az önkormányzat.

A részletekről Őri László, Pécs alpolgármestere beszélt kedden, sajtótájékoztatón.

„Az a cél, hogy a városban egyetlen olyan rászoruló gyermek se legyen, akinek éheznie kell a szünidő alatt” - fogalmazott Őri. Szavai szerint a gyermekétkeztetés idén is mind a négy városrészben elérhető. A keleti városrészben a Meszesi Általános Iskolában, Kertvárosban az ANK Nevelési Központban, a belvárosban a Köztársaság téri iskolában, Uránvárosban pedig az Éltes Mátyás Szakiskolában juthatnak meleg ebédhez a gyermekek.

A nyári szünidei étkeztetés július elsejétől augusztus 30-ig tart. A szülők bármikor, akár a nyári szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincs határideje. Őri László kiemelte, hogy az óvodások és bölcsődések számára is biztosított az ingyenes nyári gyermekétkeztetés, melyet azokban – a nyáron is nyitva tartó– intézményekben vehetnek igénybe, melyekbe a gyermekek járnak.

Az alpolgármester szerint a kormány jövőre az eddiginél is többet fordít gyermekétkeztetésre: a 2020-as költségvetésben 82,5 milliárd forintot biztosít erre a célra, ami azt jelenti, hogy 2010 óta megháromszorozódott a gyermekétkeztetésre fordított kormányzati támogatás összege.

Forrás: pecsistop.hu