Nem kaphat kitüntetést Pécstől a BL-győztes pécsi edző

2019. június 19. 13:51 2019. jún. 19. 13:51

Város napi kitüntetésre javasolta Danyi Gábort, a pécsi születésű, Pécsett edzősködött, majd Győrbe került, és ott a Győri ETO-val Bajnokok Ligáját nyert trénert a Jobbik, azonban az önkormányzat indoklás nélkül annyit válaszolt: nem tudják támogatni a sportember jelölését. Gyimesi Gábor szerint elgondolkodtató, hogy azt a Vári Attilát jelöli a Fidesz polgármesternek, aki a gondjaira bízott sportcége anyagilag is lenullázta.

Minderről szerdán tartott sajtótájékoztatót Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi önkormányzati képviselője, valamint Gyimesi Gábor, a párt városi elnöke. Fogarasi elöjáróban arról beszélt, az önkormányzati képviselőknek lehetőségük van személyeket kitüntetésre jelölni a szeptember elsejei Pécs Város Napjához kapcsolódóan. Úgy döntöttek, Danyi Gábort, a PEAC volt játékosát, majd pedig a pécsi női és férfi első osztályú kézilabdacsapat edzőjét javasolják.

Danyi 2011-től a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatnál tevékenykedik, 2018-ig másodedző volt, 2018 nyara óta pedig vezetőedzője lett a csapatnak. A Győr 2013-ban, 2014-ben, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját, az utolsó kupát már úgy hozta el az utóbbi évek legsikeresebb magyar klubcsapata, hogy Danyi Gábor volt a vezetőedző. A trénerről néhány éve az ellenzékiséggel nehezen vádolható Pécsiújság.hu közölt egy terjedelmes anyagot, bemutatva a sportember karrierjét és sikereit.

Mindezek fényében gondolta úgy a Jobbik, hogy a pécsi születésű, karrierjét Pécsett kezdő edző megérdemelne egy város napi elismerést. Fogarasi Gábor szerint le is adták a javaslatukat, mire pár nap múlva egy nyúlfarknyi választ kaptak a pécsi városházától, hogy nem tudják támogatni Danyi díjra terjesztését. Hozzátette csütörtöki közgyűlés elé viszi az ügyet, és arra vár választ, hogy ki és miért döntött a jelölés ellen.

"Úgy látszik, Danyi Gábor nem érdemli meg Pécstől az elismerést"

- ezt már Gyimesi Gábor mondta. A Jobbik elnöke kitért arra, Pécsett sikerült szétverni a női és a férfi kézilabdát, mely a Vári Attila vezette PSN Zrt. égisze alatt történt. Vári, aki a Fidesz polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választáson, Gyimesi szerint pénzügyileg is lenullázta a városi céget, így van mig végiggondolni a pécsieknek a jelölését illetően.

A sajtótájékoztatón téma volt a hirtelen megtalált 4,7 milliárdos költségvetési többlet is. Amint azt korábban megírtuk, ez a pénz akkora többlet, hogy az utolsó fillérig el kell költeni, jó eséllyel zömmel tervezett és korábban elmaradt kiadásokra. A matematikatanár Gyimesi Gábor szerint óriási számtani átverés áldozatai a pécsiek, akik elhitték a 4,7 milliárd megtalálását. Ahhoz képest, hogy a városnak van egy hatmilliárdos kintlevősége, ez a pluszpénz erősen nem pluszpénz - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Forrás: pecsistop.hu