A csikóstőttősi csodatóásót indítja a Fidesz a szomszéd várban

2019. június 19. 15:12 2019. jún. 19. 15:12

A Fidesz akkor sem indíthatna sokoldalúbb polgármesterjelöltet Dombóváron, ha egy dodekaédert gurítanak végig a kampányon. A csikóstőttősi polgármester egyszemélyes és egylyukú pókhálóként lepi el a vidéket, és saját falujában legalább egyszer csodát is tett. Dombóváron is valami ilyesmire lesz szükség: 2014-ben nagyon csúnyán kikapott a Fidesz.

Ajnározott a lakájmédia

A Kesmásított Mediaworks Tolna megyei napilap netes kiadása, a TEOL a tőle várható távolságtartó cikkben közölte, hogy megtalálta a dombóvári Fidesz az ősszel esedékes választásokra a polgármesterjelöltjét. A mindenféle idézet vagy egyéb úri huncutság nélkül derekasan „A fejlődés érdekében új vezetőre van szüksége a városnak” címmel üzenték meg a tisztelt dombóvári választóknak, hogy itt bizony nem csak Orbán kormánya, a vágyott fideszes polgármester és csapata fúj egy nagy és boldog követ, de bizony a balliberális médiafölénnyel keservesen dacoló média is.

A lényeg: a jelöltet hosszan és ízlésesen méltató cikkben mutatták be – ha ugyan be kell bárkinek – a Fidesz dombóvári polgármesterjelöltjét, Pintér Szilárdot, Csikóstőttős jelenlegi polgármesterjelöltjét.

Azt, hogy importjelölt száll szembe a város független polgármesterével, Szabó Loránddal, már rebesgetik egy ideje, most már bizonyossá vált.

Arról, hogy Pintér Szilárd egy egyszemélyes intézmény, már évekkel ezelőtt foglalkoztunk. A 24.hu 2015-ös cikke szerint szimultán a következő posztokat töltötte be:

  • a Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség – egy tolnai LEADER-közösség – elnökségi tagja,
  • a Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás ügyvivője, korábban elnöke,
  • a Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás elnöke – ha ezzel kapcsolatban ma vannak is jogi aggályok,
  • egyéni vállalkozó,
  • egy 2013 közepén alakult Kft., az APIÉPKER egyik vezetője és tulajdonosa,
  • és természetesen polgármester Csikóstőttősön.
  • Mi nem tudhattuk, de a helyi Mediaworks-művek persze igen, hogy ezen kívül még:

  • huszonkilenc éve vezetőségi tagja a Hungária Takaréknak
  • a helyi sportegyesület elnöke (hogy csikóstőttősi vagy dombóvári-e ez a „helyi”, nem tudni)
  • Dodekaéder, minimum.

    Persze a 24.hu szerint érdekes összefonódásokra is alkalmat adott/adhatott, hogy ezt a sok mindent egyedül csinálta a polgármester úr.

    Érdekes momentum lehetett például, amikor a dombóvári képviselő-testület előtt a Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás 2014 közepén beszámolt tevékenységéről. Az előterjesztés szerint ennek elnöke akkor Pintér Szilárd volt, most információink szerint ügyvivőként végzi ezt a feladatát.

    Büszkeséggel tölthette el ugyanakkor, amikor a társulás településein 2013-ban elnyert pályázatok kerültek szóba. Egy LEADER-pályázaton ugyanis 10,4 millió forintot nyert Pintér „Magánszálláshely kialakítása Csikóstőttősön” című pályázatával. Érintett volt egy másik projektben is: az APIÉPKER nevű társaság pár száz forint híján 20 millió forinttal gazdagodott, a pályázat rövid megnevezése „Vállalkozás létrehozásának támogatása illetve működési feltételek javítása, korszerűsítése Csikóstőttősön” volt.

    Az APIÉKPER sok korszerűsítésre aligha volt rászorulva, a céget ugyanis a nyertes pályázat évében, 2013-ban alapította Pintér Szilárd és Szondi Ákos. Ők a tulajdonosai és a vezetői is a társaságnak.

    Az elnyert pályázatok apró szépséghibája talán, hogy azon a Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség nevű LEADER-közösségen keresztül jutott a pénzhez Pintér és a hozzá kötődő cég, amelynek a csikóstőttősi polgármester egyben elnökségi tagja is.

    Úgy tudjuk továbbá, hogy a pályázatokat annak a Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulásnak a munkaszervezete készítette, amelyet ugyancsak Pintér vezet. Ami nem baj, ha a polgármester fizetett a pályázatírók munkájáért, ezt azonban eddig nem sikerült megtudnunk.

    A pókhálónak vannak még izgalmasan remegő szálai, ezeket megtalálod a fenti cikkben. Ám ez mind nem ér a nyomába annak, hogy Pintér polgármestersége alatt Csikóstőttősön csoda történt.

    Kétszer kotorták ki a csikóstőttősi csodatavat

    Nem eresztjük bő lére: egyebek mellet itt írtunk arról, hogy a rendelkezésre álló dokumentumok alapján kétszer is kikotorták a csikóstőttősi horgásztavat, egyszer ingyen, egyszer pedig pénzért.

    Szükség is lesz csodára

    Mert a zakó, amit a Fidesz 2014-ben Dombóváron kapott a Természetesen Dombóvár nevű civil szervezettől és vezetőjétől, Szabó Lorándtól, az minden volt egy amúgy vérnarancsban ázó országban, csak dicsőséges nem.

    Forrás: pecsistop.hu