Három gyors nyáreleji csapást mér a Fidesz a pécsiekre

2019. június 21. 08:58 2019. jún. 21. 08:58

Mielőtt még önfeledten átadták volna magukat a fideszes városanyák és -atyák a nyár örömeinek, a június 20-i közgyűlésen még levertek három irdatlan sallert a mindig nyertes pécsieknek. Mutatjuk, mit is nyertek még gyorsan a fideszes városvezetéstől a mecsekaljai győztesek.

Első csapás: eltapsoltak 4,7 milliárdot

Az EP-választások előtt két nappal megtalálták, egy hónappal később, a nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen mind elköltötték. Hogy mi az? Hát a pécsi költségvetésnek az a 4,7 milliárdos plussza, ami valószínűleg soha nem is létezett. Különben hogyan sikerült volna elkölteni belőle szinte az utolsó fillért is olyan ügyekre, célokra, amelyek egyébként egy városi költségvetés szerves részei? A legkeserűbb tréfa, hogy a 4,7-ből 1 milliárd csont nélkül zúgott át az államnak, a segély törlesztéseként. Könnyet jött, könnyen ment – tréfálkozhatnánk, ha nem megint a pécsieket nézte volna teljesen hülyének a Fidesz Igazmondó Hoppál Péter suhanó karmesteri pálcáját követve.

Második csapás: hopp egy 8 milliárdos hitel a Tettye Forrásháznak!

Volt olyan ellenzéke egy bizonyos sokat szidott korábbi városvezetésnek, amelyik savat hányt volna, ha az a bizonyos városvezetés pár hónappal a választások előtt elkötelezi hosszú évekre és 8 milliárd forintra az önkormányzatot és az adófizetőket. Ezt az ellenzéket Fidesznek hívták, most a várost vezetik, és szemrebbenés nélkül megcsinálták.

8 milliárdos hitelt vesz fel a majdnem 100 %-ban pécsi önkormányzati szolgáltató, 3,5 milliárd önerőt tesz hozzá.

Halkan kérdezzük: ha a Tettye kitermel magából 3,5 milliárdot a hitel felvételéig, és ezt a bravúrt produkálja utána is minden évben, akkor mire kell a hitel? Ha meg a cégnek nincs meg az önereje, honnan lesz? Másik hitelből? Újabb állami adományból?

Nem értjük és nem értjük.

Harmadik csapás: kiszervezik a propagandát

A fideszes városvezetés kiszervezi a propagandalapját is működtető önkormányzati médiacéget. Mivel a politikai harakiri nem a Fidesz műfaja, kénytelenek leszünk valami mást sejteni mögötte. Például hogy már megvan a vevő, egy nagyon is megbízható vállalkozó.

Hogy miért jó ez? Mert ha netán mégsem nyer a jobboldal ősszel, akkor lesz egy olyan médiacég, amelyet – ha elég aljas módon szerződnek le vele – öt évig a demokratikus erők vezette önkormányzat fizet, de a mostani propagandisták szidják benne a városvezetést a pécsi adófizetők pénzén.

Ennél kevésbé aljas indokok is lehetnek a lépés mögött. Egy valami viszont kizárt: a Fidesz vezette önkormányzat nem fogja választások előtt levágni az aranytojást nyelő, de az ő szája íze szerint tojó médiumait. Csak úgy biztos nem.

Forrás: Gót