Országos versenyt nyertek a baranyai tűzoltók

2019. június 21. 13:02 2019. jún. 21. 13:02

Baranya megye tűzoltói hozták el az első díjat a héten Székesfehérváron megrendezett XV. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyről, ahol 19 megye és a főváros lánglovagjai versengtek három napon át.

A székesfehérvári tűzoltólaktanyában lebonyolított verseny a legtöbb taktikai fogást és összehangolt mozgást igénylő horoglétramászással vette kezdetét kedden - áll a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság csütörtökön közölt hosszas összefoglalójában. A versenyzők a több mint harmincméteres rajt után a horoglétrát a mászóház ablakaiba akasztották be, majd egészen a harmadik emeletig másztak fel, az időmérő óra akkor állt meg, amikor a versenyző a párkányon átlendülve földet ért.

A délutáni százméteres akadálypályán már leginkább a sebesség számított, a gyorsaság határozta meg az egyéni eredményeket. A Regionális Atlétikai Központban a versenyzők egy két méter magas palánkon átugorva két tömlőt ragadtak meg, azzal átfutottak a nyolc méter hosszú gerendán, majd a tömlőket kigurítva és osztóra kapcsolva, egy szerelt sugárral értek célba.

A következő napon négyszer százméteres váltófutással és a kismotorfecskendő-szereléssel folytatódott a sportverseny. Az összetett csapatversenyek közül a négyszer százméteres váltóban a legfontosabb, hogy a tűzoltók az akadályokat leküzdve a sugárcsövet a célba juttassák. A kismotorfecskendő versenyszámában a vízé volt a főszerep. A csapatok lényegében a táplálás és egy osztott sugár szerelésével hajtották végre a feladatot.

A serlegeket és okleveleket Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese adta át.

A tizenötödik Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyen a vándorserleget is megszerezve Baranya megye csapata (Beck György, Berényi Imre, Burány Gábor, Deáki László, Fischer Károly, Jankó Gábor, Ludwig Mátyás, Rupp Dávid, Schrempf Patrik, Trábert Olivér) diadalmaskodott.

A második helyezést ért el a házigazda Fejér megye, a dobogó harmadik fokára pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapat állhatott fel.

Forrás: pecsistop.hu/baranya.katasztrofavedelem.hu