Elképesztően esélyesnek mérte magát Kővári

2019. június 25. 07:31 2019. jún. 25. 07:31

Szavazást indított saját honlapján a Kővári János vezette mozgalom arról, hogy kit tartanak a pécsiek a legalkalmasabbnak a polgármesteri posztra. NEM fogod elhinni, hogy ki nyert! Annyit elárulunk, hogy szegény Vári Attila a fasorban sincs.

Szavazást indított a Szövetség Pécsért arról: a négy jelenlegi pécsi polgármesterjelölt közül ki lehet a legalkalmasabb a posztra.

Mielőtt továbbugranánk a poénra, azért azt tegyük rendbe, hogy

  • Kővári János egy személyben is a Fidesz volt parlamenti képviselője, azóta kedvenc, saját civilje.
  • aki az Összefogás Pécsért Egyesület vezetője és bástyája.
  • valamint a Szövetség Pécsért mozgalom első embere IS.
  • Na, ez utóbbi szervezet szavazást indított a minap, miszerint a jó pécsiek mit gondolnak: ki a legény a gáton, azaz kit tartanának alkalmasnak polgármesterjelöltnek.

    Most már lelőjük a poént:

    Hát, nem fogod elhinni: Kővárit! Legalábbis a voksolók 50%-a. Őt Péterffy Attila követi, és bár fej-fej melletti küzdelemről ír a cikk, valójában ő 26%-ot kapott. Vári Attila mindössze 15%-ot tudott összekaparni, a sort pedig éppen hogy lemaradva Pap András független jelölt zárja 9%-kal.

    Azért mielőtt ki-ki elbízná magát, vagy a kardjába dőlne, jegyezzük meg, hogy alig 340-en szavaztak, így ha az októberi választáson mondjuk 1%-nál nagyobb lesz a részvétel, amire van még esély, akkor azért születhetnek ettől eltérő, hogy mást ne mondjunk, meglepő eredmények.

    Még akkor is, ha Kőváriék leszögezik az írásban: „...lapunk szavazása manipulálhatatlan rendszerrel rendszerrel valósult meg.”

    Bár csak a választási rendszernek lenne ennyire jó híre.

    Forrás: pecsistop.hu