Gelencsér Gyula nem javasolta a Volvo-hitelfelvételt

2019. június 25. 18:01 2019. jún. 25. 18:01

Helyreigazítási kérelmet kapott lapunk Varga-Damm Andrea jobbikos parlamenti képviselő egy korábbi nyilatkozata miatt Gelencsér Gyula, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatójának jogi képviselőjétől. A vezérigazgató furcsa prémiumügyét ez nem érinti.

A szóban forgó sajtótájékoztatót Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti és Gyimesi Gábor, a párt pécsi közgyűlési képviselője tartották. Az eseményről itt írtunk, a linken a sajtótájékoztatóról készült videó is látható.

Az élő videóban Varga-Damm Andrea által elmondott részletek Gelencsér Gyula szerint nem fedik a valóságot. Az ilyen esetekben – mivel a sajtótájékoztatóról élő videó készült, a cikk pedig óhatatlanul annak kivonatát tartalmazza – az eseményről tudósító lapok ki vannak szolgáltatva a sajtótájékoztatót tartó politikusok felkészültségének.

Gelencsér Gyula szerint a párt parlamenti képviselője nem mondott igazat, ezért ügyvédje az alábbi helyreigazítási kérelmet juttatta el hozzánk:

„ Α Pécsi Stορ internetes hίrροrtá1on 2019. május 24-én közzétett Jobbik: úgy kapott prémiumot a Tüke Busz vezérigazgatója, hogy azt a bizottság 1eszavazta címmel megjelent cikk az alábbi valótlan tényállításokat tartalmazza:

„- Εzt a beszerzést és a hitelfelvételt is a vezérigazgató, Gelencsér Gyula javasolta (utóbbit még nem vezérigazgatóként), ami aztán ebbe a nyomozásba torkollott – magyarázta az országgyűlési képviselő.

A cikkben közzétett videófelvétel is az alábbi valótlan tényállást tartalmazza:

„De a lényeg, hogy ezt a beszerzést is az a vezérigazgató, Gelencsér Gyula javasolta, és a hitelfelvételt is ő javasolta, ami aztán ebbe torkollot bele. Legalábbis én így emlékszem, hogy a hitelfelvételt ő javasolta, amikor még nem volt vezérigazgató.

A fentiekkel szemben a valόság az, hogy Gelencsér Gyula nem javasolta sem az autόbusz beszerzést, sem a beszerzéshez kapcsolόdό hitelfelvételt. Gelencsér Gyula az autόbuszok beszerzésekor nem volt a Tüke Busz Zrt. vezető tisztségviselője. Gelencsér Gyula a Tüke Busz Ζrt. Közgyűlése elé terjesztett kérdésben, mint a Tüke Busz Zrt. akkori kisebbségi tulajdonosának, a DDRF Zrt-nek a törvényes képviselője (A DDRF Zrt. vezérigazgatója) kizárólag az autόbuszok vetelárához kapcsolόdό hitelfelvétel tárgyában adta le kisebbségi tulajdonos szavazatát.

Fentiek alapján tehát Gelencsér Gyula összefüggésbe hozása a cikkben írt és Dr. Varga-Damm Andrea nyilatkozatában hivatkozott bűncselekménnyel minden ténybeli alap nélküli, valótlan állítás.”

Ugyanitt meg kell jegyeznünk, hogy a sajtótájékoztató eredeti témájában feltehetően nem történt tévedés. Azaz Gelencsér Gyula annak ellenére kapott vezérigazgatói prémiumot, hogy mintegy egy évvel ezelőtt ezt az önkormányzat gazdasági bizottsága ezt nem támogatta.

Később azonban Páva Zsolt polgármester mégis úgy döntött: Gelencsér Gyulának jár a prémium.

Egy év elteltével Páva Zsolt polgármester nem tudta megmondani, hogy Gelencsér Gyula közpénzből mennyi prémiumot kapott, a gazdasági bizottság állásfoglalásával szembemenve.

Forrás: pecsistop.hu