Legendák és valóság – ismerd meg a szamurájok életét!

2019. június 26. 13:51 2019. jún. 26. 13:51

Izgalmasnak ígérkezik az Inazuma civil társaság előadása csütörtökön ötkor az Iparosházban: a Kronosz Szabadegyetem szervezésében a szamurájok életét övező mítoszokkal és a valósággal ismerkedhetnek az arra fogékonyak – az eseményen a legendás kardok is szerephez jutnak!

Szamurájok a hétköznapokban – A legendák és a valóság címmel tart előadást csütörtökön délután ötkor az Inazuma tagja, Vida Gergő és segítője, Pozsgai József a pécsi Iparosház nagytermében.

Az ingyenes előadás, amely harci bemutatót is tartalmaz pontosan arra próbál rávilágítani, hogy micsoda különbségek feszülnek a fikció között, amely a mai kor emberének a fejében él a szamurájokkal kapcsolatban és például a XIX. század derekának valósága között.

Az érdeklődők betekinthetnek a fegyverek történelmi fejlődésébe, az adott kor által követelt stratégiába és a szamurájok mindennapjaiba.

Pozsgai József, az Inazuma tagja elmondta: komoly kihívás elé állítja ma a hagyományőrzőket, hogy újra összerakják azt, amit a második világháború után éppen Japánban daraboltak szét, akkor ugyanis rengetegen próbáltak ebből megélni, ami viszont megnehezíti a mai munkát.

Forrás: pecsistop.hu