Május végére tovább nőtt a baranyai kórházak tartozása

2019. június 29. 09:38 2019. jún. 29. 09:38

Nemcsak a Pécsi Tudományegyetemnek nőtt tovább a tartozása áprilisról májusra, hanem más baranyai egészségügyi intézményeknél sem állt meg a negatív spirál.

A Magyar Államkincstár nyilvános adatai szerint továbbra is folytatódik a központi költségvetési intézmények, ezen belül az egészségügyi létesítmények lejárt tartozásainak növekedése.

A héten már beszámoltunk arról, hogy a Pécsi Tudományegyetemnek a tartozása május végével már a milliárdot közelítette meg (leginkább az egyetem alá tartozó kórházaknál több éves probléma az állandóan újratermelődő tartozás, mely mögött többek közt az alulfinanszírozottságot lehet megtalálni okként), ám más baranyai kórházaknál is látható a folyamatos növekedés.

A Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ április végén még csak 62 milliós tartozással bírt (márciusban 34, februárban még csak 5 millió forinton állt a mutató), május végére az összeg 78 millió forint lett.

A Mohácsi Kórháznak április végén 147 milliós tartozása volt, ez május végére 149 millióra nőtt meg. Márciusban az intézmény 118 millió forintos tartozással bírt, ami februárban még csak 62 millió forint volt.

A Szigetvári Kórháznál a tartozás április végén még 321 millió forinton állt, ez nőtt meg május végére 326 millió forintra. Az intézménynek márciusban 233 millió forintos tartozása volt, ami februárban még 179 millió forint volt.

Forrás: Pécsi STOP