Rámegy a strandcikkárusokra a NAV Baranyában

2019. június 29. 12:28 2019. jún. 29. 12:28

Július első hetén is számos helyen ellenőriznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Baranya megyében, az adóhatóság tájékoztatása szerint fokozott figyelemre számíthatnak a szezonális árusok is.

A NAV adótraffipaxa szerint a baranyai fináncok július 1. és 7. között

Beremenden, Bikalon, Komlón, Máriagyűdön, Mohácson, Sásdon, valamint Pécsett

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, és a forgalmazott áruk eredetét. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Az ellenőrök érkezésére számíthatnak a szezonális kitelepülők, strandcikk-kereskedők, a fagylaltárusok, a vendéglátóhelyek, és az építőipari tevékenységes folytató adózók. A közlemény szerint a megye nagyobb rendezvényein is számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak jelenlétére.

Június utolsó hetében a kiskereskedők, a cukrászdák, a vendéglátóhelyek, a szezonálisan kitelepült zöldség- és gyümölcskereskedők, valamint a szállásadók voltak az adóhatóság fókuszában. Az elmúlt napokban a megyeszékhely mellett Beremenden, Fazekasbodán, Harkányban, Királyegyházán, Mohácson, Siklóson, Vásárosdombón és Villányban emelkedett meg az egy négyzetméterre jutó NAV-osok száma.

Forrás: pecsistop.hu/NAV