Kis híján beperelte segítőit a bajba jutott baranyai nő

2019. június 30. 19:40 2019. jún. 30. 19:40

Egy pécsi férfi által életre hívott összefogásnak köszönheti egy fiatal baranyai anyuka, hogy megtarthatta a kisbabáját. Ugyanezt a férfit ugyanez a nő majdnem bíróság elé citálta, miután pár fogadatlan prókátor csillogó milliókról suttogott a fülébe. Hátborzongató történet arról, hogy a leghálásabb szempár is hálátlan sóvárgásba csap át, ha elég nagy összegről van szó.

Segítők

Két hete írtunk arról, hogy egy pécsi férfi erőt, időt és fáradtságot nem kímélve összefogásra buzdított egy kis baranyai faluban élő nő megmentésére. A lényeg: a fiatal, babáját egyedül nevelő anyuka, aki beteg édesanyjáról is gondoskodik, egyedül nem tudott méltó feltételeket teremteni családjának, ezért úgy volt: a hatóságok elveszik a gyermekét.

Aztán arról is beszámoltuk, hogy Dudi Levente és a segítő segítői három nap alatt otthont varázsoltak a lerobbant házból, a lomtalanítás, takarítás, festés-mázolás és bútorozásnak köszönhetően Anna – a hölgy igazi nevét nem hoztuk nyilvánosságra, most meg már pláne nem is fogjuk – megtarthatta gyermekét.

Hiénák

A gyűjtés azonban nem állt le, ahogyan a házon is van még mit csinálni, ám a történet furcsa gellert kapott a minap. Dudi Leventétől megtudtuk: furcsa emberek jelentek meg Anna körül, és elkezdték tanácsokkal ellátni őt és édesanyját. A fogadatlan prókátorok Levente tudomása szerint egy környékbeli kőműves és az egyik pécsi önkormányzati cég jogtanácsosa lehettek, és az eddigi infók alapján arról igyekeztek meggyőzni a családot, hogy perekkel milliókat kaszálhatnak arra hivatkozva, hogy arca kitakarása nélkül mutatták képfelvételeken a 10 hónapos babát. Dudi Levente úgy tudja, hogy az üggyel foglalkozó tévécsatornának írtak is egy levelet, benne kártérítési igénnyel, ám ezt később visszavonták.

Dudi Levente Facebook-oldalán arról is beszámolt: többen keresték azzal, hogy a család személy szerint őt is be akarta perelni, még azután is, hogy a tévécsatornát illetően erről már letettek.

A jótékony akciót szervező pécsi elmondta lapunknak: Anna végül nem fogadta meg újdonsült jóakarói tanácsát, így a per várhatóan elmaradt. Beszélt arról is: a gyűjtést a bajba jutott család megmentésére a történtek ellenére is folytatja, a napokban újabb adag ajándékkal lepte meg Annáékat.

Forrás: Pécsi STOP