Bemutatjuk az ország legbüdösebb hídját

2019. július 1. 16:00 2019. júl. 1. 16:00

Más ésszerű magyarázat nincs rá, hogy miért nem akarja elismerni sajátjának az állami közútkezelő a Dombóvárt Mágoccsal a Kapos folyón át összekötő hidat. A kátyúk viszont nem értik, miért nincs gazdájuk, és a környéken lakók sem, ezért végül egy dombóvári civil szervezet vette kezelésbe az aszfaltot.

Igen kiterjedt levelezést folytatott a dombóvári önkormányzat a Böhm Ferenc híd ügyében. Előbb egy helyi lakos fordult a jegyzőhöz, mivel a Kapos folyón átívelő híd rossz állapotban volt, tele kátyúkkal, az azon átdübörgő kamionok pedig már a környező ingatlanokat fenyegették.

Az önkormányzat meg is kereste az állami közútkezelő céget, mivel a híd az út műtárgya, a Közlekedési Információs Rendszer és Adatbázis nyilvántartása szerint a szóban forgó dombóvári bekötőút pedig állami kezelésben van.

A közútkezelő szerint azonban a híd egy önkormányzati telekhez kapcsolódik egy korábbi, a város és egy korábbi termelőszövetkezet közötti megállapodás alapján – ezt a dokumentumot viszont a városházán nem találják.

Mivel a hányatott sorsú híd tulajdonjogáról nem sikerült megegyezni, a dombóvári városvezetés a kormányhivatalhoz fordult bölcs útmutatásért.

A hivatal alapos munkát végzett, irattári kutatást is beleértve, ez alapján a hídról az államnak kellene gondoskodnia. Ám ez sem győzte meg az állami közútkezelőt, így a híd továbbra is gazdátlan.

A kátyúkat végül a Dombóvárt vezető Természetesen Dombóvár egyesület vette kezelésbe: egy erre szakosodott vállalkozó segítségével a tőlük telhető legjobb módon kijavították a kátyúkat.

Forrás: pecsistop.hu