Szabó Loránd újra indul a dombóvári polgármesteri címért

2019. július 2. 08:58 2019. júl. 2. 08:58

Az elmúlt négy ciklusban 16 éven át vezette Dombóvárt polgármesterként Szabó Loránd, az előző választáson Természetesen Dombóvár nevű csapatával minden körzetben és poszton legyőzte a Fideszt. A független polgármester elfogadta a felkérést és újra elindul.

Szabót néhány nappal korábban a Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület kérte fel, hogy induljon ismét a polgármesteri posztért. (2014-ben ez a civil szervezet győzött Dombóváron minden körzetben és a polgármesteri poszton is, miközben narancsba borult szinte az egész ország – a szerk.)

Szabó hétfő esti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy tisztelettel és köszönettel elfogadta a felkérést.

A polgármester beszélt arról, hogy az elmúlt 4 ciklus azon 16 évében, amikor Dombóvárt vezette, voltak ebben rendkívül nehéz időszakok is, amikor ellenzéki többséggel, vagy inkább azzal szemben kellett biztosítani legalább a város alapvető funkcióit. És voltak boldogabbak is, mint az elmúlt öt év. A legnagyobb vívmányt annak tartja, hogy ha megalomán fejlesztéseket nem is, de egy emberi léptékű fejlesztési programot sikerült végigcsinálniuk a városban, ráadásként olyan közösséget építeni, amire, mint mondta, sok város büszke lehetne.

Ugyanakkor beszélt arról is, hogy mennyi munka, mennyi energia és mennyi küzdőszellem kellett ahhoz, hogy a város érdekei érvényesülhessenek úgy, hogy a megye fideszes, amúgy dombóvári gyökerű vezetése minden erejével ellenük dolgozott.

Szabó Loránd kifejtette: aki azzal fenyegeti és zsarolja a dombóváriakat, hogy csak narancsszínű vezetéssel lehet itt sikert elérni, az hazudik. Elmondta azt is: meggyőződése szerint olyan polgármesterre van szükség, aki itt él, aki évtizedek óta a városért, a városban dolgozik, „akit ugyanazok a szúnyogok marnak, akivel egy az itt élők öröme és gondja”. Kiemelte azt is: olyan polgármester kell, „akinek a város a legfontosabb, aki független, akit nem kell a kormánypárt budapesti pártközpontjában jóváhagyni, hogy egyáltalán elindulhasson a választáson”.

Szabó a Fidesz jellegzetes, ámde kevéssé demokratikus polgármesterjelölt-állítási procedúrájára utalt, amelyben előbb helyben szavaznak bizalmat a jelöltnek, ám ezt a pártközponttal még jóvá kell hagyatni, ebben a gúzsban táncol Pécsett Vári Attila is. Valamint arra: a kormánypárt helyi erői a 2014-es ronda vereség után a csikóstőttősi csodapolgármestert, Pintér Szilárdot indítanák a városban. Feltehetően akkor, ha ezt a központi bizottsággal sikerül jóváhagyatni.

A független dombóvári polgármester azzal zárta szavait: örömmel teszi mérlegre októberben a Természetesen Dombóvár csapatával ebben a ciklusban elvégzett munkát.

Forrás: pecsistop.hu