Csütörtökön indul Fodor Ibolya tárgyalása

2019. július 3. 15:15 2019. júl. 3. 15:15

Csütörtökön bíróság elé kerül az egykor még a Fidesznél kezdett, de azóta onnan kikerült pécsi önkormányzati képviselő Fodor Ibolya. Fodort a bíróság költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja, pere 2015-ben kezdődött, de még tárgyalás nem volt az ügyben eddig, mert a képviselő rendre kimentette magát.

Július 4-én délelőtt 11 órától tartják meg a Pécsi Járásbíróság épületében azt a tárgyalást, melyen az egykor fideszes, ma már független Fodor Ibolya pécsi önkormányzati képviselő áll a vádlottak padjához költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.

A vádirati ismertető szerint a Fodor által "irányított gazdasági társaság 2010-2012. évben takarítási tevékenységet végzett, elsődlegesen társasházak, illetve egy pécsi iskola számára. A kft- nek tevékenységéből közel 10 millió forint bevétele származott, de a cég 2010. és 2011. évben az adóhatóság felé a fizetendő áfa tekintetében valótlan tartalmú nyilatkozatot tett, míg 2012. évben adóbevallást egyáltalán nem nyújtott be, így összesen 3,1 millió forint adóhiányt okozott áfa és társasági adónemben. Emellett a képviselő, mint a gazdasági társaság számvitelért felelős vezetője a számviteli törvény számos rendelkezését megszegte, mellyel a kft. pénzügyi vagyoni helyzetének áttekintését meghiúsította."

Fodor Ibolya büntetőügye 2015. október 21-én indult el, 2016 tavaszán és kora nyarán lettek volna az első tárgyalási napok, ám a képviselő egészségügyi okokra hivatkozva kimentette magát. Emiatt aztán a per előbb megakadt, majd új szakértőt rendeltek ki, végül pedig az ügy le is állt. Közben Fodor Ibolya egyre aktívabb lett a közgyűlésben, és más ügyekben is észrevetette magát, ahogy korábbi cikkünkben írtuk.

A Pécsi STOP nemrég megkereste a Pécsi Törvényszéket, hogy mi a helyzet Fodor Ibolya ügyével. A törvényszéktől a következő választ kaptuk:

Az ügyben 2019. április 15-én kelt új orvosszakértői szakvéleményt követően a bíróság 2019. május 30-án hozott végzésével az eljárás folytatását rendelte el, mert a vádlott állapota lehetővé teszi, hogy a Pécsi Járásbíróságon tartandó tárgyaláson megjelenjen.

A tárgyalást - amely gyakorlatilag az első tárgyalási nap lesz a lassan négy éve egy helyben topogó ügyben - július 4. délelőtt 11 órára tűzték ki a Pécsi Járásbíróságon.

Forrás: Pécsi STOP