Bréking: Fodor Ibolya megjent a tárgyalásán

2019. július 4. 11:41 2019. júl. 4. 11:41

Elindult Fodor Ibolya tárgyalása a Pécsi Járásbíróságon, azonban az önkormányzati képviselő nem járult hozzá, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róla. Védői indítványra a bíróság úgy határozott, hogy Fodor vallomása alatt a sajtó nem lehet jelen a tárgyalóteremben, de ezen kívül a tárgyalás nyilvános.

Július 4-én, csütörtökön indult meg Fodor Ibolya önkormányzati képviselő tárgyalása a Pécsi Járásbíróságon. Az ügy 2015. óta húzódik, itt írtunk róla korábban.

Fodor Ibolya a tárgyalás elején nem járult hozzá, hogy róla kép- és hangfelvétel készüljön (ezt a bíró megadta), a védők pedig indítványozták, hogy zárt tárgyalás legyen, mert olyan személyi, egészségügyi adatok is felmerülhetnek, melyek különösen személyes jellegűek. A védők szerint a sajtó jelenléte sem indkolt a tárgyaláson az előbbi beterjesztésük miatt, ezért is kérik a zárt tárgyalást.

A bíró úgy határozott, hogy a vádlott nyilatkozata alatt a sajtó nem lehet jelen, de a továbbiakban és az ítélethirdetésen jelen lehet a média.

A bíró ismertette, hogy Fodor Ibolya a kitűzött tárgyalásokon nem jelent meg, ezért 2017. áprilisában felfüggesztették az eljárást, és új orvosszakértőt kértek fel, akinek a szakvéleménye miatt 2019. ápr. 15-ig nem lehetett folytatni az ügyet. Akkor egy másik szakvélemény alapján úgy határoztak, hogy mehet tovább az eljárás, mert a vádlott egészségi állapota ezt megengedi.

Az ügyész ismertette a vádakat, kiderült, Fodor Ibolya cége ellen 2013-ban végrehajtást és felszámolást indítványoztak. A képviselő 2010-ben és 2011-ben valótlan bevallást adott le a NAV felé, 2012-ben pedig még ezt sem tette meg, így összesen 3,129 millió forintos vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek. Fodor Ibolya a bűncselekményt anyagi haszonszerzés miatt követte el az ügyész szerint. A 2010. évről szóló bevallásában 1,257 millió forinttal kevesebbet vallott be, mint amennyi pénz beérkezett a céghez. A vád: nagyobb vagyoni hátrányt okozó üzleti csalás, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával és számvitel rendjének megsértése.

Várhatóan a mai nap folyamán ítélethirdetés is lesz.

Forrás: pecsistop.hu