Bűnösnek mondta ki Fodor Ibolyát a bíróság

2019. július 4. 12:35 2019. júl. 4. 12:35

Bűnösnek mondta ki jogerősen a bíróság csütörtökön Fodor Ibolyát nagyobb vagyoni hátrányt okozó üzleti csalás, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása és számvitel rendjének megsértése vádpontokban.

A Fideszből kipaterolt, jelenleg független pécsi önkormányzati képviselő tárgyalása július 4-én indult meg a Pécsi Járásbíróságon, az ügy 2015 óta húzódik. Nagy meglepetésünkre Fodor Ibolya megjelent a tárgyaláson, mely során a fenti ítélet született.

A politikust 800 ezer forintos pénzbüntetést ítélte a bíróság (400 napi tétel pénzbüntetés, az egynapi tétel összege 2000 forint). Ha ezt nem fizeti meg egy összegben, az ítéletet szabadságvesztésre változtatják. Emellett egy évre eltiltották a gazdasági társaságoknál történő ügyvezetéstől. Mindezek mellett még az eljárás eddig keletkezett 378 ezer forintos bűnügyi költséget is meg kell fizetnie az államnak.

A bíró az ítélet kihirdetésekor elmondta, mivel halmozati büntetést szabtak ki, annak tétele 1-től 7,5 évig tartó büntetés lenne, de a vádlott egészségügyi állapotára és a jelentős időmúlásra tekintettel pénzbüntetésre változtatták meg a büntetést. A folytatólagosság súlyosító, a megromlott egészségügyi helyzet, a beismerés és a kiskorú gyermek nevelése enyhítő tényező volt az ítélet kiszabásában.

Fodor Ibolya tudomásul vette az ítéletet, mint ahogy az ügyész és a védők is tudomásul vették, így az ítélet jogerős.

Forrás: pecsistop.hu