A kutyafáját – ilyen örökbefogadási akció se volt még Baranyában!

2019. július 8. 16:03 2019. júl. 8. 16:03

Most egyszerre fogadhatsz örökbe egy fát, így tehetsz a klímavédelemért, és segíthetsz megmenteni a bajba jutott állatokat is. Ha nem akarsz, a lakásból sem kell hozzá kimozdulnod. Ennél ma már nem kapsz jobb Föld/állatmentő ajánlatot, az biztos.

Új projektbe fogott a pécsi TreeMission Egyesület. Hogy ők amúgy mivel foglalkoznak, hogy mi az a klímafa, és miért szenzációs találmány, arról a civilek honlapján tudsz olvasni.

Most a Komlói Állatvédő Egyesülettel fogtak közös projektbe, ami a KutyaFája nevet kapta.

Az ötlet lényege röviden: te, egészen szeptemberig, jellemzően hétfőnként, de nyilván máskor is örökbe fogadhatsz egy klímafát, 5000 forintért. Cserébe kapsz egy elismerő oklevelet, amivel bizonyíthatod a családtagoknak/ügyfeleknek (mert cégek is lehetnek a fa nevelőszülei), hogy nem csak beszélsz a klímakatasztrófáról, hanem teszel is ellene.

Ráadásul a pénzből facsemeténként 1500 forint most a Komlói Állatvédő Egyesület perselymalacában landol.

A projektről részletesebben itt olvashatsz.

Ebből például kiderül, hogy a komlói állatvédők 2012 óta működnek egyesületként, és egy percig sem unatkoznak. Évente több mint 400 gazdikereső kutyának és cicának segítenek közvetlenül vagy közvetve új családba kerülni. Fő tevékenységként a komlói gyepmesteri telepről mentik az altatható kutyákat, ahonnan az eddigi évek során sikerült majdnem mindenkit kimenteniük – évente közel 150, gyakorlatilag halálra ítélet kutyának mentik meg így az életét! Ám nem csak a cuki háziállatok, hanem a cuki vadállatok közül is sok lehet hálás a komlói civileknek.

Szóval, ha zavar a haldokló Föld utolsó sikolya és a könnybelábadó szemű kiskutyák néma könyörgése, akkor a fenti Facebook-posztban megadott módon egycsapásra megnyugtathatod a lelkiismereted.

Somoskői János, a TreeMission Egyesület elnöke a Pécsi STOP-nak elmondta: ezzel a módszerrel akár panellakók is lehetőséget kapnak rá, hogy tegyenek a klímáért. Aki el tud menni a faültetésre, szívesen látják – volt cég, amely minden dolgozója nevére kért egy csemetét és el is mennek testületileg ültetni -, ám ez azoknak is lehetőség, akik tényleg a szobából akarnak tenni valamit.

Az adományokat és igényeket szeptemberig gyűjtögetik, a csemetéket pedig ekkor fogják egyszerre elültetni.

Forrás: Pécsi STOP