Ellenzéki Szövetség: budapesti fideszes telefonbetyár zaklatja a pécsieket!

2019. július 10. 09:05 2019. júl. 10. 09:05

Közleményben reagált arra a pécsi ellenzéki összefogás, hogy kiderült: Vári Attila - akinek egy hónapja van pécsi lakcíme, és a Fidesz pártközpontja még nem bólintott rá az indulására - egy rögzített szövegével netes automata telefon hívja végig most éppen a pécsi egyetemi telefonszámokat.

Mint ismert, hétfőn derült ki, hogy a magát igen nagyon pécsinek tartó Vári Attila, aki a Fidesz polgármesterjelöltje lesz, mihelyt a párt központi bizottsága ezt Budapesten jóváhagyja, csak egy hónapja rendelkezik pécsi lakcímmel, aminek kilenc évnyi szüntelen Pécsenlevés, pécsiekkelegyüttélés, szintemártükepécsiség alatt láthatóan nem igazán látta értelmét, de most már szuperfontos lett.

Valamint hétfőn derült ki az is, hogy ugyanennek a Vári Attilának a magyar hangja egy robottelefon segítségével elkezdte módszeresen végighívni az egyetemi telefonszámokat, amiket az Isten tudja, ki gyűjtött össze gondosan kinek.

A két kiderülést a Fidesz pécsi elnöksége valami éktelenül szánalmas közleménnyel ünnepelte meg hétfőn este, ami egy pár nappal korábbi ügyre reagált – nyilván, a hétfőiekre nehéz is lett volna -, de annyira kritikán aluli volt, meg nekünk el se küldték, hogy inkább nem is idéznénk ide – bármelyik helyi propagandalapban könnyen meg lehet találni.

A pécsi ellenzéki összefogás ezekre reagált, közleményüket itt közöljük:

"Budapesti fideszes telefonbetyár zaklatja a Pécsieket!

Pécsi vagy egykori pécsi lakosként mostanra már bizonyára találkoztak egy új jelenséggel, amely a napokban kezdődött városunkban. Egy budapesti fideszes telefonbetyár zaklatja a pécsieket, hogy mesés dolgokat ígérve, az Önök bizalmába férkőzzön.

Természetesen a helyi fideszes propaganda nem büszke arra, hogy egy ilyen nagy múltú egyetemi városban nem találnak egyetlen helyi, a városvezetésre alkalmas személyt sem. Persze az is lehet, hogy csupán az a fontos a számukra, hogy újra egy báb legyen a város élén, aki végrehajtja a központi pártutasításokat.

Érdekes, hogy a választások közeledtével fideszéknél mindig elkezdődik egy csodálatos jövőépítés, ami aztán gyorsan köddé válik, mihelyt bizalmat kapnak a választóktól.

Elég volt a szemfényvesztésből, a folyamatos hazudozásból, a pécsiek becsapásából. Nézzük a tényeket, melyek az elmúlt 10 év „eredményei”:

  • Erőszakkal elfoglalták a Pécsi Vízművet, eltávolítottak egy megbízható stabil befektetőt a városból, több milliárd forintos kárt okozva a pécsieknek.
  • Hasonló módszerrel tervezték elfoglalni a Zsolnay gyárat is, becsapva, megkárosítva, sorsukra hagyva 150 pécsi kétkezi munkást és családjaikat.
  • 5-10ezer új munkahelyet ígértek, mi pécsiek pontosan érezzük mi történt ez ügyben is.
  • Hagyták bezárni Pécs egyik legnagyobb munkáltatóját, az Elcoteq-et, aminek következtében ezrek veszítették el a munkájukat.
  • Az Ipari Parkjaink konganak az ürességtől.
  • Több száz millió forintot költöttek el a mi pénzünkből tanulmányokra az Aquparkhoz, de még a helye sincs meg.
  • 1 milliárd forintos hűtlen kezelés és pénzmosás miatt nemzetközi nyomozás folyik a Tüke Busz Zrt. buszbeszerzése ügyében.
  • A beruházások (amik egyáltalán vannak) rendre túlárazottak, hónapokat, vagy akár éveket is csúsznak.
  • A Pécsi Országos Színházi Fesztivált éppen a napokban sikerül Pécsről elvitetni más városba.
  • Létrehoztak egy óriási sportcéget, amelyik folyamatos tőkepótlásra szorul, telepakolták fideszes pártkatonákkal, haverokkal, gyakorlatilag kifizetőhelyként funkcionál. Az igazgatója Budapestről tömte tele az embereivel a céget, hiszen Pécsen szerinte nincs megfelelő szakember!
  • Természetesen nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a 2014-es önkormányzati adósságátvállalás után a hiány és az adósság évről-évre újratermelődött és mára már egy csődgondnokot rendeltek a polgármester mellé, hogy árgus szemekkel lesse minden mozdulatát.
  • Végül, mindezek után, az óriási haditerv részeként a pécsiekre akarnak erőltetni egy budapesti telefonbetyár szakedzőt, akinek gyakorlatilag egy hónapja lett egyáltalán pécsi lakcíme, városvezetői, cégvezetői tapasztalatról pedig ne is beszéljünk.
  • Mi pécsiek, ebből nem kérünk!

    Érthető a kétségbeesett kapkodás a Fidesz háza táján, hiszen az ellenzéki oldalon összeállt egy széleskörű szövetség a város érdekében, mely alkalmas arra, hogy a következő 5 évben fejlődő pályára állítsa városunkat.

    Ellenzéki Szövetség

    - olvasható a közleményben.
    Forrás: Pécsi STOP