Jó drágán beszélt a melegek kigyógyításáról a pécsi származású blogger

2019. július 10. 14:37 2019. júl. 10. 14:37

Az adófizetők nem kevés pénzéért beszélgetett Trombitás Kristóf pécsi gyökerű megmondó-megkérdezőember/pufimellényes divatdiktátor például arról, hogy hogyan lehet a melegeket kigyógyítani a melegségükből.

Arról, hogy mekkorát ment Trombitás a köztévében, már megemlékeztünk akkor, amikor ez megtörtént.

A lényeg: az M5 Ez itt a kérdés... című műsorában azt fejtegették Trombitás vezetésével, hogy a melegeket ki lehet gyógyítani a másságukból, bár azt egyszer sem nevezték nyíltan betegségnek. És persze arról, hogy az ezzel foglalkozó szervezetek a ballib sajtótótól való félelmükben nemigen jönnek ki a napra.

Trombitás Kristóf pécsi illetőségű, jó eséllyel a Nagy Lajosban érettségizett 2006-ban. Más pécsi kötődése is van, hiszen a Mandiner, a Pesti Srácok és egyebek mellett 2018-ban, az országos választást megelőzően egy helyi hírportálon, a Kapitány Gergely érdekeltségébe tartozó OK Pécs!-en is publikált.

A Mandineren az egyik legismertebb megmozdulása az volt a pécsi eredetű bloggernek, hogy nekifutásból rúgott bele Nagy Imrébe. Cikkében, amelyben örömét fejezte ki Nagy Imre szobrának eltávolításakor, egyebek mellett így fogalmazott:

„a semmiből létrehozott Nagy Imre-kultuszt toltak le a torkunkon, hősnek beállítva egy velejéig kommunista, hazaáruló és szó szerint nemzetvesztő, mérhetetlenül negatív alakot”.

A hvg.hu most azt is kiderítette, hogy mennyi pénzért csempészett Trombitás boldogságot azoknak a nagyszülőknek az életébe, akik a szívük mélyén mindig is tudták, hogy kisunokájuk, bár meleg, azért még gyógyítható.

"A lap rámutatott: az MTVA 5 millió forint feletti szerződései között találtunk rá Trombitás szerződésére, akinek a 2018. október 4-től 2019. december 31-ig tartó időszakban heti egy Ez itt a kérdés-t kell vezetnie, a műsor 45 perces - a maximálisan lehívható keretösszeg pedig egy évre 9,6 millió forint. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha minden héten van adás és a teljes keretösszeget lehívják, akkor 184 ezer forint ütötte a markát minden adás után.

A műsor nagy botrányt kavart, az LMBTQI-jogvédő Háttér Társaság álláspontja szerint például a médiaalkotmány elveivel ellentétes a kisebbségeket kirekesztő tartalom a köztévén, a homoszexualitás pedig nem betegség. Még a Fidelitas alelnöke is kiakadt, mondván ez már neki is sok volt, míg a mandineres szerző Trombitás - egy később eltávolított - Facebook-bejegyzésben méltatlankodott amiatt, hogy a kormánymédia nem zárt össze, nem állt ki mellette - pedig ő maga az utolsó pillanatban kapta meg a műsor vezetésének feladatát és a tematikát. Az MTVA viszont kiállt mellette. Trombitás műsora a most szombati Pride-on is előkerült a megnyitó beszédekben, mint az államhoz köthető homofóbia megnyilvánulása" – írja a hvg.hu.

Forrás: Pécsi STOP/hvg.hu