Műanyag szívószálas mekis poharat villantott az LMP volt társelnöke

2019. július 10. 16:19 2019. júl. 10. 16:19

Ha Keresztes Lóránt benevezett a plasztikmentes július kihívásra, akkor bukta, mindjárt a Hír TV híradójának teljes nyilvánossága előtt. Az ország egyetlen dedikáltan zöldpártja egy klímakatasztrófa közepén 2,2 százalékot ért el az EP választáson. Nem szalmaszálba kapaszkodnak.

Azt, hogy Keresztes László Lóránt egy gyorsétterem műanyag szívószálas poharával a kezében tárgyal az LMP új társelnökével, Kendernay Jánossal, a Hír TV kamerája vette fel, de igazából a Mandiner szúrta ki.

Műanyagmentes július LMP-s módra: műanyag szívószállal volt látható Keresztes László Lóránt | Mandiner

A párt tisztújítóján vették észre a volt férfi társelnököt, amint műanyag szívószálas gyorséttermi üdítőspohárral a kezében beszélget az időközben férfi társelnökké választott Kendernay Jánossal.

A lap felidézte: Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője napokkal ezelőtt úgy fogalmazott annak aprópóján, hogy elindult a műanyagmentes július: „Az, hogy az emberek elkezdtek ezzel foglalkozni, az ki fogja kényszeríteni azt is, hogy a politikai pártok, mind ellenzéki, mind kormányoldalon, végre valahára foglalkozzanak ezzel a kérdéssel, és lépéseket tegyenek.”

Az LMP pécsi politikusa nem olyan régen is élvezte a Hír TV megtisztelő figyelmét, amely akkor az akadozó vidéki ellenzéki összefogásról gründolt riportot.

A pécsi politikus akkor azt mondta: „a legfontosabb célja a pécsi LMP-nek, hogy elmozdítsa a hatalomból Pécsett a Fideszt. Hozzátette: „de nyilvánvaló, hogy ahhoz sem járulunk hozzá, hogy azok a politikai erők visszatérjenek a város élére, akik ezt a várost egyszer már 2009-ben eladósították.”

Ebből a megfontolásból született az LMP kissé fura ajánlata a pécsi ellenzéki összefogás felé, ami le is pattant az abban résztvevő pártokról, szervezetekről és emberekről.

A Hír TV riportja közben egyre okafogyottabbá válik: Szegeden némi hezitálás - vagy mifene – után a DK végül beállt Botka László mögé.

Forrás: Pécsi STOP