Ombudsmani vizsgálat lehet a kampánydalolásból

2019. július 13. 17:28 2019. júl. 13. 17:28

Megégetheti magát a Dombóvári Székely Kör. Dalkörük rendszeresen énekel az egyik helyi idősotthonban. Ennek mindenki örült, amíg fel nem kerültek a legutóbbi esemény fotói a helyi Fidesz Facebook-oldalára, amire sem az intézménytől, sem az idősektől nem kért senki engedélyt. Úgy tudjuk: legalább az egyik kéretlen szereplő hozzátartozója ombudsmanhoz fordul.

Az alábbi, amúgy teljesen ártatlannak tűnő Facebook-poszt körül megy éppen a vita Dombóváron:

Voltaképpen nem történt más, mint amit itt leírtak: a nyáron többször is megesett, hogy a Dombóvári Székely Kör dalköre az Arany Sziget Idősek Otthonában tartotta próbáit, ezt fejelték meg vidám történetekkel, mesékkel és némi fagylalttal.

A dalosok daloltak, az idősek fagyiztak - mi baj lehet?

Legfeljebb annyi, hogy a fotókon szereplő boldog időseket úgy használhatták fel kampánycélokra, hogy sem őket, sem gyámjukat, ha van ilyen, sem pedig az intézmény vezetőjét nem kérdezték meg erről.

Az amúgy vidám nyári történethez ugyanis hozzátartozik, hogy:

a székely kör vezetője a vadonatúj, Csikóstőttősről importált fideszes polgármesterjelölt, Pintér Szilárd csapatának tagja, a hölgy a kormánypárt egyik képviselőjelöltje lesz az őszi választásokon

a vidám délutánról készült vidám fotókat rezzenéstelen ábrázattal helyezték el a helyi Fidesz fent már belinkelt hivatalos Facebook-oldalán.

A Pécsi STOP úgy tudja: legalább egy hozzátartozó az adatvédelmi biztoshoz fordul, amiért felmenőjét úgy jelentették meg egy párt oldalán, hogy tőle, a gyámjától erre nem kértek engedélyt.

Forrás: Pécsi STOP