Harmadszorra csúszik a pécsi tűzoltólaktanyákra kiírt közbeszerzés

2019. július 15. 15:10 2019. júl. 15. 15:10

Ismételten meghosszabbították a jelenlegi pécsi tűzoltólaktanya átépítésére és egy új laktanya építésére kiírt közbeszerzés jelentkezési határidejét. Eredetileg májusban lett volna a jelentkezés határdeje.

Az uniós közbeszerzési értesítőben (TED) megjelent határozat szerint ismételten meghosszabbította az ajánlattételi határidőt a pécsi tűzoltólaktanyákra kiírt közbeszerzésnél a Belügyminisztérium alá tartozó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A jelenlegi, Engel János úti pécsi tűzoltólaktanya leromlott állapota bő tíz éve tudott a városban, a tervek szerint a régi épület visszabontása mellett egy új laktanyát húznak fel a tűzoltóság területén. A régi épületben raktárakat, garázst, konditermet és egyéb más kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki.

A közbeszerzés második része egy a Tüzér utcai teleken kialakítandó új laktanyáról szól, amely kiépítésével a Pécs nyugati részén, valamint a megyeszékhelytől nyugatra elterülő közeli településeknél javul a kiérkezési idő.

A közbeszerzés ajánlattételi határideje egy ideig május 7. volt, de aztán azt május 22-re módosították. Később újabb határidőmódosítások jöttek. A mostani korrigendum szerint a július 11. helyett július 30. lett az új határidő.

Egyik korábbi, a témával foglalkozó cikkünk kapcsán a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság küldött egy levelet, melyben többek közt kitértek az állandó határidőmódosításra is.

"Az ajánlattétel meghosszabbításáról még az ajánlatok beérkezése előtt döntés született, arra éppen a sok ajánlattevő és az általuk feltett számos tisztázó kérdés alapos megválaszolása érdekében volt szükség."

- állt a válaszban.

A beruházásra tavaly augusztusban 3 milliárd forintot szántak egyébiránt, Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő is örült a hírnek, hogy végre nem stadion épül.
Forrás: Pécsi STOP