Rengeteg beruházással adós a Fidesz Pécsen

2019. július 17. 09:04 2019. júl. 17. 09:04

Nem megy a Fidesznek: hiába ígértek be rakat mindent már a 2018-as országgyűlési választásra, a 2019-es őszi önkormányzati voksolásra sem lesz sok beruházásból semmi. Most a tervezett uránvárosi kisrendelőnél hosszabbították meg a jelentkezési határidőt.

A Közbeszerzési Értesítőben jelent meg ismét egy korrigendum a pécs-uránvárosi Kőrösi Csoma Sándor utca 1/1. szám alá álmodott kisrendelő kapcsán, amelyet még 2016-ban lengettk be egy konzultáció után, aztán Hoppál Péter 2017-ben beígérte, hogy 2018-ra készen is lesz.

A korrigendum szerint azonban még sehogy sem áll az ügy, ugyanis ismételten a jelentkezési határidőt hosszabbították meg. Eddig ugyanis július 17. volt a határidő, ám ezt most a pécsi önkormányzat július 25-re tolta ki.

"A tervek szerint itt alakítana ki a pécsi önkormányzat három gyermekorvosi rendelőt és 11 védőnői szolgálati helyet, amihez teljesen átépítenék az üresen álló egyemeletes ingatlant (fűtés-, villany- és egyéb rendszerek újjáépítése, nyílászárócsere, stb.). Az ingatlanban egy külön fertőző várótermet is kialakítanának, de az akadálymentesítést is megoldanák többek közt egy lift beépítésével" - írtuk korábbi cikkünkben.

A beruházás feltételes közbeszerzésként zajlik, mert hogy az ajánlattevők anno sokkal többért vállalták volna a beruházást, mint amennyit az önkormányzat szánt volna rá.

Aquaparktól a Misina-tetőre tervezett korcsolyapályáig: ezekből nem lett semmi

Nem ez az egyetlen projekt azonban Pécsen, amely ugyan már korábban nagy garral be lett ígérve a Fidesz részéről, de aztán szép csöndben még egy kapavágás sem történt meg.

Ilyen a pécsi tűzoltólaktanyák ügye, a kertvárosi nagy játszótér, amivel Csizi Péter úgy kampányolt tavaly tavasszal, hogy mindössze a látványtervek léteztek. De a Magasház helyére tervezett parkot is ide lehet venni, ott is Csizi Péter ígérgetett mindenféle földi jót 2016-ban. Vagy a Misina-tetőre építendő korcsolyapályát említenénk még, esetleg a Tüskésrétre tervezett haditechnikai parkot, amit bölcs belátással fújtak le, miután kiderült a város csődközeli helyzete. A tervezett Régészeti Múzeumnál pedig alaposan vissza kellett vágni az eredeti elképzeléseket, és az a beruházás sem tart sehol még.

De az új Vásárcsarnoknál sem történt még egy kapavágás sem (oda közel félmilliárd forint kellene pluszban), pedig azt Páva Zsolt lassan leköszönő polgármester még 2015-ben ígérte be. Az aquapark hasonló cipőben jár, hogy ezzel a Besenyő Pista bá-i fogalmi képzavarral éljünk.

Uránvárosban a kispiac felújítása is bő egy évet csúszott, és meg is drágult a beruházás alaposan, de az legalább készen lett végül, viszonylag kampányidőszakban.

Szóval érthető lett a Fidesz és a KDNP, valamint a már ismét velük kötelékben repülő ÖPE buzgalma, hogy tíz évre kérjenek újra felhatalmazást Pécs vezetésére - ugyanis jól látszik, hogy az elmúlt öt évben városvezetői többséggel sem sikerült rengeteg beruházást tető alá hozni, hiába ígérték be.