A pécsi városvezetés gyávaságából születik a legbátrabb díj

2019. július 17. 10:29 2019. júl. 17. 10:29

Hazudott, a jogerősen megítélt közleményt pedig késve és alaposan elrejtve jelentette meg a pécsi önkormányzat, amely igen alja módon hozta hírbe 2017-ben az Emberség Erejével Alapítványt. A civilek erős választ adtak: a sérelemdíjból a civil bátorságot elismerő díjat alapítottak.

Amint arról mi is beszámoltunk, pert nyert az Emberség Erejével Alapítvány a pécsi önkormányzat ellen.

Mint ismert, a 2018-as választások előtt Hoppál Péter, Páva Zsolt és egy határozatban elfogadott nyilatkozatban a fideszes többségű pécsi önkormányzat kígyót-békát, de főleg Sorost és közellenséget kiabált a pécsi civil szervezetre.

Az önkormányzat nem különösebben gerinces módon késve és az MTI egy kevéssé látogatott bugyrában jelentette meg a jogsértést elismerő közleményét, és szintén megkésve, de kifizette a sérelemdíjat, negyedmillió forintot.

A közleményt a cikk alján közöljük szerkesztetlen formában.

„Sajnálatunkra sem az önkormányzat, sem a nyilatkozatot előterjesztő Páva Zsolt nem tett lépéseket a valótlanságokon alapuló nyilatkozat visszavonására, s bocsánatot sem kértek a terjesztett hazugságok miatt. Újfent hangsúlyozzuk, hogy amíg ez a nyilatkozat érvényben van, az Pécs szégyene” - írják a civilek honlapjukon.

Ám az alapítványnál alaposan kitanulták a minden rosszban van valami jó iskoláját:

„Hogy a rosszat jóra fordítsuk: a pécsi önkormányzat által a napokban megfizetett 250.000 Ft összegű sérelemdíjból díjat alapítunk. A díj célja a civil kurázsi, az állampolgári öntudatot elismerése. Olyan, a dél-dunántúli régióban, Baranya, Tolna vagy Somogy megyében élő/működő személyek, közösségek és szervezetek jelölését várjuk, aki vagy akik felhívták a figyelmet valamely hatalom, hatalmi szerv visszaélésére, felemelték szavukat a környezetükben tapasztalt igazságtalanság ellen, tetteikkel kiálltak a civil és polgári értékek mellett.”

A részleteket honlapján közli a meghurcolt civil szervezet.

Itt pedig a szégyenteljes közlemény:

A Pécsi Ítélőtábla PF.V.20.141/2018/7 sorszám alatt meghozott ítéletében a következők közzétételére kötelezte Pécs Megyei Jogú Önkormányzata I.r. alperest:

„A Pécsi Ítélőtábla a dr. Nehéz-Posony Katinka ügyvéd (1137 Budapest, Szent István park 14. VI/3) által képviselt – CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány (7621 Pécs, József u. 34.) felperesnek Pécs Megyei Jogú Város I. r. alperes ellen személyiségi jogok megsértésének megállapítása és egyéb iránt indított perében megállapította, hogy az I. rendű alperes valós tényt hamis színben feltüntetve megsértette a felperes jó hírnévhez fűződő jogát a 315/2017. XII.14.) számú határozatában foglalt következő nyilatkozatával:

„Mi Pécsiek megdöbbenéssel értesültünk Soros György magyar- amerikai milliárdos spekuláns alapítványának tervéről, hogy vidéki kampányközpontok (irodák) létrehozásával befolyásolni akarják életünket, döntéseinket, választásunkat.”

Ezzel azt a látszatot keltettük, hogy a felperes a magyarországi választás befolyásolásának eszköze.”

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Forrás: pecsistop.hu