Nem viccelnek: a Fidesz tényleg még tíz évre szerezné meg Pécset

2019. július 18. 13:21 2019. júl. 18. 13:21

Ez folyik a csapból is, Vári és Kővári, a Fidesz budapesti ajándéka a pécsieknek és a párt kedvenc civilje egy emberként szajkózza, hogy a kormánypárt színeiben nem öt, hanem tíz évre szereznék meg újra Pécs irányítását. A fideszes ambíciók újabb szomorú bizonyítékára bukkantunk.

Ahogy Vári Attila, a Fidesz budapesti polgármesterjelöltje Pécsnek – bár arról még nem esett szó, hogy a párt központjában jóváhagyták-e már a személyét – vagy Kővári János fideszes civil megszólal valamelyik propagandalapban, azonnal arról beszélnek, hogy hogyan vezetnék a várost a következő TÍZ évben. Mintha – a mostani állás szerint legalábbis – nem lennének ötévente választások kicsiny illiberális országunkban.

A város hivatalos oldalán újabb mementóját találtuk meg a várost már így is tíz éve uraló kormánypárt ambícióinak.

Az önkormányzat szakbizottsága átruházott hatáskörben dönt a víziközmű-szolgáltatásra irányuló közszolgáltatási szerződés megkötéséről. Ezt most a nagy vízműfoglalás óta a Tettye Forrásház végzi a városban, ám a 2014-ben a célra megkötött kontraktus augusztusban lejár, ezért újat kell kötni.

Ezt meg is teszi a bizottság, ám a mostani 5 helyett már 10 éves időtartamra szerződik a közgyűlés nevében a bizottság a Tettyével.

Nem mintha olyan hatalmas sorban állás lenne a vízszolgáltatásért, főleg miután az előző külsős partnert kopaszokkal dobta ki a fideszes önkormányzat a székházból. Ám az akkor is érdekes, hogy pár hónappal a választások előtt miért kell pont 10 évre megkötni egy ilyen szerződést, ha az előző alkalommal elég volt az 5 év is. Éppen olyan furcsa, mint hogy szintén a választások előtt hagyja jóvá a fideszes vezetésű önkormányzat, hogy ugyanez a cége 8 milliárdos óriáshitelt vegyen fel.

Forrás: pecsistop.hu