A nemzet Lajosa hozhatja el az áldást Várinak?

2019. július 18. 16:15 2019. júl. 18. 16:15

Kósa Lajos afféle álruhás garabonciás diákként járja az országot az utóbbi napokban-hetekben, és ahol megjelenik, ott bizony hirtelen végső megerősítést nyer egy-egy fideszes polgármesterjelölt. Pécsre is betalálhat, csak nehogy elakadjon a szolgálati autó a városháza oldalában.

Mint ismert, ősszel, várhatóan október közepén önkormányzati választásra gyűl majd össze a szavazóhelyiségekben az ország népe. A 2010 óta regnáló Fidesz-kormányzat e nagy megmérettetést nem is veszi félvállról, és náluk az a központi akarat, hogy a nagyobb városok és megyeszékhelyek polgármesterjelöltjeit helyben javasolhatják, de a végső szót a központban adják ki.

Az utóbbi napokban-hetekben elkezdett terjedni az áldás, amelyet Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati kampányfőnöke oszt ki helyben - mondjuk ez sokat elmond a kampányról.

A nemzet Lajosa eddig Debrecenben adta ki a főnöki ukázt, de alig tízenpár napja Sopronban terjesztette az igét. A nyugat.hu cikke szerint szerdán pedig Szombathelyen mutatott rá csalhatatlanul, hogy kiben is bíznak a fővárosi elv- és párttársak.

A szombathelyi nagy összetartás:

Balázsy Péter

Köszönöm a megtisztelő támogatást, azért dolgozom majd, hogy szülővárosom tovább erősödjön. Hajrá, Szombathely!

Szóval ha valaki lát egy elakadt szolgálati Skodát a városháza oldalában, vagy pedig felszáll a fehér füst a Lauber Dezső Sportcsarnokból, az vélhetően azért lesz, mert Kósa Lajos meghozta az orbáni áldást Vári Attilának, hogy immárom hivatalosan is a Fidesz jelöltje lehessen.

Mondjuk Vári eddig is úgy adott interjúkat, meg zavartak le a nevében aggályos telefonos kampányt, hogy a központi meghatalmazás hivatalosan még nem lett kiosztva.