Almaháború: az iskolatitkárokat szívathatják a nyomozással

2019. július 19. 17:25 2019. júl. 19. 17:25

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője szerint semmi értelme az egyre eszkalálódó iskolai almaügyi nyomozásnak, ám az iskolatitkároknak éktelenül sok pluszmunkát ad.

Arról, hogy miközben a valódi bűnszervezetek elítélését ellehetetleníti a kormányzat, addig öt évre visszamenőleg nyomoztatnák iskolákban, napra és név szerinti hiányzókra lebontva, hogy mi történhetett a megmaradt, tízórainak szánt almákkal, nemrég számoltunk be.

Az üggyel a minap a Klub Rádió is foglalkozott. Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője a rádió adásában elmondta: közösségi oldalakon is téma volt az almaháború, olyanokon, ahol iskolatitkárok beszélgetnek egymás között, és többen is megerősítették a hírt, így egyre valószínűbb, hogy nem fake news.

- Csak tátom a számat, ennek az ég világon semmi értelme nincs – mondta a pécsi pedagógus. - Teljesen érthetetlen, hogy mit is akarnak ezzel az egésszel vizsgálni, ahogy az is, hogy pontosan mit kellett volna csinálni a romlékony almákkal – visszaküldeni a tankerületnek?

A szakszervezeti vezető felhívta rá a figyelmet, hogy az értelmetlen ötlet nagyon is sok pluszmunkát adhat az iskolatitkároknak. Ráadásul, minek – hogy kiderüljön, ha valaki zugpálinkát főzött a megmaradt almákból – tette hozzá.

Forrás: Pécsi STOP