Négy kilónyi kábszergyanús anyag lapult a baranyai Tőfűnél megfogott kisbuszban

2019. július 19. 13:58 2019. júl. 19. 13:58

A Bács-Kiskun megyei rendőrök Baranyában vontak ellenőrzés alá egy kisbuszt, amiben közel négy kilónyi kábtószergyanús anyagot találtak. Emiatt egy mindszenti férfit fogtak el, akit a Pécsi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Az ügyben a baranyai rendőrök nyomoznak.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint "a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. július 14-én délután Tófű belterületén intézkedés alá vontak egy kisbuszt, amely nem csak utasokat, hanem csomagküldeményeket is szállított Hollandiából Magyarországra. A buszban lévő csomagokat kábítószer-kereső kutyával vizsgálták át a rendőrök, amely során a kutya jelzése alapján három olyan csomag került elő, amelyekben kábítószergyanús anyagot találtak. A Baranya megyei nyomozók összesen bruttó 3938,8 gramm kábítószer gyanúját keltő anyagot foglaltak le.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésben július 15-én egy 44 éves mindszenti férfit fogtak el, majd előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A megalapozott gyanú szerint a férfi saját magának címezve adta fel Hollandiában a droggal teli csomagokat a buszra, amellyel Magyarországra szállították.

A baranyai rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Pécsi Járásbíróság július 17-én elrendelt"

- áll a közleményben.

Forrás: Pécsi STOP/police.hu