Májusban átadták, de csak szeptembertől lehet használni a harkányi fürdő felújított épületét

2019. július 22. 09:10 2019. júl. 22. 09:10

Hiába adták át nagy csinnadrattával a harkányi gyógyfürdő II-es épületét, azóta sem lehet használni. A helyiek nem értik a dolgot, a fürdő vezetősége szerint májusban csak műszaki átadás történt, szeptembertől lehet használni majd az épületet.

Május 9-én adták át a Harkányi Gyógyfürdőben a felújított II-es épületet, az átadón még Nagy Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője is tiszteletét tette.

null

null

Egy sajtóanyag szerint a beruházás tavaly júliusban vette kezdetét, a földszinten egy komplett wellness-részleget alakítottak ki két finn- és egy infraszaunával, továbbá egy gőzkabin, egy tepidárium, egy jakuzzi és egy Kneipp-medence beépítésével.

Az éttermet, a vizesblokkokat és öltözőket meg- és felújították, liftet is beépítettek, az emeleten egy tornatermet is kialakítottak, és 120 nyugággyal bővítették a pihenőteret.

Hiába volt május elején az átadó, azóta sem lehet használni az épületet és a benne található medencéket, öltözőket, éttermet, amit a helyiek és fürdővendégek sem értenek.

Már csak azért sem, mert a májusi átadóról beszámoló harkanyihirek.hu cikkében ez a mondat olvasható:

"A most átadott épületrész júniustól vehető használatba."

De a bama.hu cikke is így fogalmaz:

"A fejlesztéssel összesen 4900 négyzetméter terület újult meg, melyből az ünnepélyes átadó után a lehető legrövidebb időn belül 3000 négyzetméternyi részt a vendégek élvezhetnek."

A Pécsi STOP megkereste a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságát, hogy mi miatt nincs még használatban a felújított épület, esetleg valami műszaki jellegű ok húzódik-e a háttérben. Arra is rákérdeztünk, hogy mikorra várható a nyitás, okoz-e fennakadást az épület zárva tartása a fürdő életében, és hogy az egész felújítás mennyiből lett finanszírozva.

Az igazgatóságtól ezt a választ kaptuk a kérdéseinkre:

"A Harkányi Gyógyfürdő II-es épületének felújítása után a műszaki átadó május 9-én megtörtént.

Jelenleg a hatósági engedélyeztetési folyamatok zajlanak. Műszaki jellegű probléma nem merült fel, egyszerűen ez egy nagyon hosszadalmas hivatali eljárási folyamat.

Az, hogy komplexum ezen részlegét még nem nyitottuk meg, a fürdő életében semmilyen jellegű gondot vagy fennakadást nem okoz, hiszen a felújított épületszárnyat teljesen új funkcióval töltöttük meg, egy komplett wellness részleget alakítottunk itt ki, amelyet főként az ősztől tavaszig tartó időszakban vesznek majd igénybe a vendégeink.

A nyitást éppen ezért szeptember hónapra halasztotta a Harkányi Gyógyfürdő Igazgatósága.

A beruházásról és annak költségeiről a csatolt sajtóközleményből tájékozódhat."

Megnéztük a sajtóközleményt, abban viszont csak közelítő értékek voltak megadva a felújítás összegéről (egymilliárd forintos támogatás részeként, meg hogy amúgy 3,8 milliárdot irányzott elő a kormány a fürdő fejlesztésére). Ennél konkrétabb számot csak Nagy Csaba országgyűlési képviselő akkori Facebook-bejegyzésében lehetett találni, amely szerint "a felújításra egy 2016-os és egy 2018-as határozatával, hazai forrásból, mintegy 1 milliárd 50 millió forintot biztosított a kormány."