Felnyomta volt barátnője közösségi oldalát, majd fenyegetőzött

2019. július 21. 12:09 2019. júl. 21. 12:09

Egy nagymányoki férfit gyanúsítanak a bonyhádi rendőrök azzal, hogy volt barátnője egyik közösségi portálon lévő fiókját feltörte, és onnan fenyegető tartalmú üzeneteket küldött.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleménye szerint egy jelenleg külföldön élő nő tett feljelentést a rendőrségen még március 25-én, mert az egyik közösségi portálon levő fiókját ismeretlen személy feltörte, majd jelszavát megváltoztatta. Ezt követően több alkalommal küldött a sértett saját fiókjából fenyegető tartalmú üzeneteket a feljelentőnek és élettársának.

Az ügyben a Bonyhádi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást, melynek során kiderült, hogy a közösségi portálon levő fiókot a nő volt élettársa, egy nagymányoki férfi törte fel, és onnan ő küldte a fenyegető üzeneteket is. Az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki egyrendbeli információs rendszer vagy adat megsértése bűntett és egyrendbeli információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi a bűncselekmények elkövetését elismerte.

A bonyhádi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Forrás: pecsistop.hu/police.hu